ייעוץ ראשוני ללא התחייבות: 072-3360526

רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו
רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו

בין פרידה לגירושין - כך צריך להתנהל!

      16:49 20/02/2020

ההחלטה על פרידה וגירושים הנה בדרך כלל החלטה קשה מאד ואף גורלית. במידה ולבני הזוג ישנם ילדים משותפים וכן רכוש משותף רב, ההחלטה יכולה להיות אף קשה הרבה יותר.

ככלות הכל, מדובר בצעד משנה חיים, אשר כרוך ברגשי כאב וסבל, פחדים כלכליים, רגשי אשמה כלפי הילדים, חרדה למצבם הנפשי ועוד.

במידה ובני הזוג כבר גמרו בדעתם להיפרד ולהיכנס להליכי גירושין, חשוב ומומלץ מאד לדעת מראש ומבעוד כיצד להתנהל במסגרת הליכים אלו וזאת עד למתן הגט וחתימה על הסכם הגירושין.

זאת אחת הסיבות העיקריות לכך שנהוג להמליץ לבת או בן הזוג המתגרשים, לפנות מוקדם ככל שניתן לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין המתמחה בהליכי גירושין.

צריך להבין ולזכור כי לכל זוג שנפרד ישנן נסיבות חיים יחודיות, הרכב משפחתי שונה ומטרות אחרות ולכן חשוב לתכנן אסטרטגיה מתאימה מיד אם ההחלטה להפרד, לאורך ההליכים ועד למועד בו ינתן אישור משפטי להסכם הגירושין בין הצדדים.

הליכי הגירושין כוללים על פי רוב שני רכיבים עיקריים שעליהם חשוב לתת את הדעת מבעוד מועד.

תביעת הגירושין וסידור הגט אותה ניתן להגיש אך ורק בפני בית הדין הרבני, שלו הסמכות הבלעדית בעניין זה.

כמו כן כוללים ההליכים מספר תביעות נלוות, כגון תביעות חלוקת הרכוש, תשלומי מזונות, משמורת הילדים והסדרי הראיה, שאותן ניתן להגיש בבית הדין הרבני, במידה והן נכרכו כדין בתביעת הגירושין שהוגשה בפניו, או בבית המשפט לענייני משפחה.

הסמכות המקבילה בעניין התביעות הנלוות הצמיחה את המיתוס, אשר לא תמיד הנו מוצדק, לפיו בית הדין הרבני, שפוסק לפי ההלכה היהודית, נוטה להיטיב עם הבעל, בעוד שבית המשפט לענייני משפחה, שפוסק לפי הדין האזרחי-חילוני, נוטה יותר להטיב עם האישה.

מיתוס זה הביא לתופעה הידועה בשם מירוץ הסמכויות, אשר מתבטא בכך שהבעל משתדל להקדים את האישה, ולהגיש כנגדה תביעת גירושין בפני בית הדין הרבני, תוך כריכתה ביתר התביעות הנלוות.

לעומת זאת, האישה מצידה משתדלת להקדים את הבעל ולהגיש את התביעות הנלוות בפני בית המשפט לענייני משפחה, וזאת על למנוע מהבעל לכרוך אותן עם תביעת הגירושין בפני בית הדין הרבני.

מכל מקום, ניתן גם להגיע להסכם גירושין שיסדיר את כל הסוגיות הללו גם מחוץ לכותלי בית המשפט / בית הדין, אולם על מנת שהוא יכנס לתוקף, עליו להיות מאושר כדין על ידי בית המשפט / בית הדין.

אישור זה מקנה לכל הסכם גירושין תוקף של פסק דין. כלומר, במקרה של הפרת ההסכם ניתן יהיה לאוכפו באמצעות מערכת ההוצל"פ.

מאחר והליכי הגירושין עלולים להימשך זמן רב, בשעה שיש צורך לתת מענה מיידי לסוגיות שמתעוררות כבר בתחילת הליכי הגירושין ו/או במהלכם, יש אפשרות לעתור לבית המשפט בבקשה לקבלת סעדים זמניים. המדובר בסעדים בעלי תוקף זמני, שיעמדו בתוקפם עד לסיום הליכי הגירושין וקבלת הסעדים הקבועים.

כך, לדוגמא, ניתן לעתור לקבלת סעד מזונות זמניים, הן עבור האישה והן עבור הילדים הקטינים. תשלום המזונות הזמניים נועד לאפשר לאשה ולילדים להמשיך ולהתקיים גם בתקופת הפרידה ועד לסיום הליכי הגירושין, שאז יקבעו המזונות הקבועים.

מאחר והמדובר בסעד מהיר, סכום המזונות הזמניים יקבע על ידי בית המשפט הקבועים באופן משוער, על דרך האומדנא בלבד. לעומת זאת, סכום המזונות הקבועים כבר יקבע באופן מעמיק יותר, לאחר שבית המשפט יבחן את כל הפרטים והראיות שיוגשו בפניו לצורך עניין זה.

בנוסף, האישה זכאית לעתור גם לקבלת סעד מדור זמני, אם כי רק בפני בית הדין הרבני. מדובר בסעד יחודי שלמעשה מאפשר לאשה להמשיך לגור בדירת המגורים שלה ושל הבעל עד לסיום ההליכים.

לעיתים סעד זה משמש כאמצעי להפעלת לחץ על הבעל לקבל את תנאי האישה, משום שהמשך מגורי האישה בדירה מונע למעשה את פירוק השיתוף בדירה ומכירתה.

עוד בנושא: בקשה למשמורת זמנית על הילדים

במידה והבעל עזב את הבית, כפי שלא אחת קורה בעת פרידה, יש גם לקבוע הסדר זמני בדבר משמורת הילדים. יתכן ובני הזוג יסכימו כי האם תחזיק במשמורת על הילדים, ועל כן יהיה צורך לקבוע הסדרי ראיה לאב, או יתכן ובני הזוג יסכימו על משמורת משותפת, כך שהילדים יחלקו את זמנם בין הבתים של הוריהם.

בהקשר זה, חשוב כמובן גם להיערך מראש לגבי השיחה שבה ההורים יספרו לילדיהם על החלטתם להיפרד.

במידת הצורך, מומלץ גם להתייעץ מראש באנשי מקצוע כמו פסיכולוגית ילדים שמתמחה במצבי גירושין כדי לדעת כיצד לספר על כך לילדים, וכיצד להתמודד עם שאלותיהם, פחדיהם, רגשי אשמה שלהם וכדומה, ככל שאלו יתעוררו מצידם.

קראו בהרחבה: ילדים בסבך הגירושין וניכור הורי

במידה והגירושים מתנהלים ברוח טובה, ניתן בדרך כלל להסתפק בהסדרים הזמניים הללו. אולם, במידה והצדדים נקלעים למחלוקות קשות ביניהם, יתכן ויהיה צורך לעתור לסעדים זמניים נוספים.

כך, לדוגמא, ניתן לעתור להוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד הבעל, כדי למנוע ממנו לברוח מהארץ ולהותיר את האישה עגונה וללא גט, וכן ללא תשלום מזונות.

בנוסף, ניתן לעתור להוצאת צו זמני לעיכוב יציאה גם כלפי הילדים וזאת על מנת למנוע מהבעל או האישה להבריח את הילדים לחו"ל והיו לא מעט מקרים כאלה בעבר.

במידה ויש חשש שמי מהצדדים יבריח נכסים אל מחוץ לרכוש המשותף, ניתן להוציא כנגדו צו מניעה שיאסור עליו לבצע כל פעולה ברכוש המשותף ולרבות בחשבונות הבנק.

במידה ויש חשש הבעל ינקוט באלימות כלפי האישה ואולי גם כלפי הילדים, ניתן לעתור להוצאת צו הרחקה כנגדו, אשר ירחיק אותו מהם ומדירתם בטווח מסויים. צו כזה ניתן להוציא לתקופה של עד 3 חודשים, ובכל פעם להאריכו מחדש עד לתקופה של שנה.

קראו בהרחבה: אלה הדברים שאסור לעשות בהליך הגירושין שלך!

בכל המקרים הללו חשוב לעמוד על המשמר ולהתחיל לאסוף ראיות כבר עם התחלת הליכי הגירושין. למשל, חשוב לאסוף ככל היותר מסמכים לגבי פרטי הרכוש המשותף כגון: דירת המגורים, כלי הרכב, חשבונות הבנק וכדומה.

כמו כן חשוב לאסוף מסמכים לגבי הוצאות הבית, צרכי הילדים, יכולת ההשתכרות של שני בני הזוג וכדומה, לצורך קביעת סכום המזונות ודמי המדור. במידה והבעל מתנהג באלימות, חשוב להקליט ולצלם אותו ככל הניתן בשעה שהוא מתנהג כך וכיו"ב.

לפני סיום נחזור על ההמלצה, תמיד ובכל מקרה חשוב מאד להיעזר מבעוד מועד בשירותיו של עורך דין מומחה בדיני משפחה והליכי הגירושין, על מנת שיסייע לך לנהל את הליכי הגירושין על הצד הטוב ביותר מבחינתך, תוך שמירה על האינטרסים שלך וניהול אסטרטגיה שתוביל לתוצאה הטובה ביותר עבורך.

עוד בנושא: התמודדות נפשית חיובית מול הליכי הגירושין

שייך לנושא: גירושין   


קראו את ההמלצות עלינו:
"כשצריך לפרגן: תודה ענקית לעורכת הדין גיטי גוטמן, שליוותה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. עורכת הדין גוטמן התנהלה בצורה מקצועית, נתנה יחס אישי והובילה אותי למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. אוגוסט 2019
"תודה מיוחדת לעו"ד גלית צברי, שפתרה סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
עמי א. ספטמבר 2019
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא הייתה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין ומאבק סוער. בזכות עורכת הדין במשרד גוטמן צברי החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם חתום"
קרן ב. אפריל 2019
"רציתי להגיד תודה לעו"ד גיטי גוטמן ולצוות משרדה הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה!"
יואל ד. ינואר 2019
"הגענו למשרד עורכות דין גוטמן צברי בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתן של עורכות הדין במשרד יישבנו את ההדורים ועל כך תודותינו"
אבירם פ. נובמבר 2018
"גלית היקרה: תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחת אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרת לי להתמודד בהצלחה ובכבוד"
רות ק. אוגוסט 2018
"המאבק מול הגרוש היה ארוך ומפרך, אבל בזכות עו"ד גיטי גוטמן הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2018


למה להתלבט לבד?

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 9:00 - 19:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון