ייעוץ ראשוני ללא התחייבות: 072-3360526

רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו
רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו

בגידות בין בני זוג - דברים שחייבים לדעת!

      10:22 31/05/2021

מעשה בגידה בקרב בני זוג נמנה כיום על אחת הסיבות הנפוצות לגירושין, וזאת בין האם המדובר בבגידה מצד הגבר או מצד האישה.

יחד עם זאת חשוב לזכור כי לאור סמכויות השפיטה המקבילות בארץ בדיני משפחה, קיים הבדל מהותי בעניין זה לגבי יחסו של בית הדין הרבני למעשה בגידה בתוך הקשר הזוגי, לעומת יחסו של בית המשפט לענייני משפחה.

בית המשפט לענייני משפחה פוסק בהתאם לדין החילוני הליברלי יחסית, אינו מייחס משמעות למעשה בגידה, וממילא איננו מבדיל ואיננו מפלה בין מעשה בגידה מצד גבר או אישה, אלא מתייחס אל שניהם באופן שווה.

לעומת זאת בית הדין הרבני פוסק בהתאם להלכה היהודית השמרנית ולכן מייחס חשיבות רבה למעשה הבגידה, תוך שהוא מתייחס באופן מחמיר הרבה יותר לבגידה מצד האישה לעומת בגידה מצד הגבר.

כלומר, מבחינת יחסו של בית הדין הרבני, קיימת אפליה ברורה בהקשר זה לרעת האישה, בעיקר בכל מה שקשור להיות הבגידה עילה לכפיית גירושין, ותשלום המזונות לאישה.

מעשה הבגידה כעילה לכפיית גירושין

במידה והאישה בגדה, יש להבדיל בין אישה שזנתה תחת בעלה לבין אישה שעשתה מעשי כיעור, כך לפי ההלכה היהודית.

אישה שזנתה תחת בעלה הנה אישה שהוכח באופן נחרץ שהיא בגדה בבעלה וקיימה יחסי מין עם גבר אחר.

הודאת האישה בבגידה איננה מספיקה ודרושים שני עדים לכך. במקרה כזה הדבר מהווה עילה מיידית לגירושין, גם אם הדבר מנוגד לרצון האישה ואף לרצון הבעל, וזאת בהתאם לכלל לפיו האישה אסורה לבעלה ולבועלה.

אישה שעשתה מעשי כיעור הנה אישה שעשתה מעשים שמעלים חשד כבד וחמור שהיא בגדה בבעלה אך אין הוכחה ממשית לכך. במקרה כזה הבעל אינו חייב לגרש את האישה והוא יכול לסלוח לה ולהמשיך לחיות עימה.

במידה והבעל בגד יש להבדיל בין מצב בו הוא בגד באופן חד פעמי בלבד, לבין מצב בו הוא בגד באשתו עם מספר נשים, דבר אשר מזכה אותו בתואר המלבב רועה זונות, או במידה והוא בגד באופן מתמשך עם אישה אחת.

במקרה הראשון הגבר רשאי לבקש סליחה מאשתו ולנסות להגיע עמה לשלום בית. בית הדין בדרך כלל לא יחייבו לתן לה גט ולהתגרש ממנה, במידה והוא ישתכנע שכוונות הגבר הנן כנות.

במקרה השני, בית הדין יתייחס לכך ביותר חומרה ויתכן שהוא יחייב את הבעל הבוגד לתת גט לאישה.

בענין זה קיים הבדל נוסף לגבי הזכות להינשא לצד שעמו נעשה מעשה הבגידה. כאמור, אישה שבגדה אסורה לא רק לבעלה אלא גם לבועלה, ועל כן אסור לה להינשא גם לגבר שעמו היא בגדה.

לעומת זאת, בעל שבגד איננו מוגבל מלהינשא לאישה שעמה הוא בגד.

עוד בנושא: האם אפשר לשקם נישואים אחרי בגידה?

מעשה הבגידה כעילה לאובדן מזונות והשפעה על חלוקת הרכוש

במידה והאישה בגדה, על פי ההלכה היא עלולה לאבד את זכותה לקבלת מזונות מהבעל, אם כי הדבר לא ישפיע על זכות הילדים לקבל מזונות ילדים מאביהם. 

לגבי השפעת הבגידה על הזכות לחלוקה שיוויונית של הרכוש, התעוררה מחלוקת בין בית הדין הרבני הגדול, לבית המשפט העליון, אשר הוכרעה במסגרת הליך בג"ץ 8928/06 פלונית נ' בית הדין הרבני הגדול.  

בית הדין הרבני הגדול סבר כי כאשר מדובר בבגידה יש לפסוק חלוקה לא שיוויונית של הרכוש לטובת הצד הנבגד:

"מקרה של בגידה שאנו רואים אותו כנסיבות מיוחדות שלא לדון בו שויון של איזון נכסים אינו מדין קנס על חטא. לא מדובר כאן בחוק דתי וענישה דתית. גם לא משום האשמה של פירוק נישואין גרידא. אלא משום התוצאות הכלכליות הנרחבות של פירוק נישואין ע"י בגידה, כלומר הצד הנבגד יאלץ כתוצאה מההתנהגות החד צדדית הבוגדנית והמפתיעה לבנות לו בית אחר: להינשא מחדש וגם לקנות בית אחר כפשוטו.

מה שאין כן בנישואין שלא צלחו ששם שני הצדדים יש להם חלק בפירוק הנישואין ובאחריות להכרח של בנית בית חדש. האחריות הכלכלית שהוטלה על הצד הנבגד ב"מכה אחת" מזכה אותו להקלות באיזון המשאבים לטובתו בין אם הן מזכויות שנצברו לפני הבגידה או אחריה".

במסגרת ערעור שהוגש, בית המשפט העליון קבע כי בגידה איננה מהווה בגדר נסיבות מיוחדות אשר מצדיקות סטייה מכלל החלוקה השוויונית, מאחר ואין לשקול שיקולים מוסריים בעת קביעת החלוקה הרכושית בין בני הזוג.

בהתאם לכך נאסר גם על בתי הדין הרבניים להפלות נשים ולשלול מהן זכויות רכושיות עקב בגידה.

במידה והבעל בגד, בדרך כלל הדבר לא ישפיע עליו, אם כי לעיתים בית הדין הרבני יחייב אותו לשלם לאישה את דמי הכתובה ותוספתה.

עוד בנושא: בגידה ממושכת הובילה לחלוקת רכוש לא שוויונית בהליך הגירושין!

שייך לנושא: גירושין   


קראו את ההמלצות עלינו:
"כשצריך לפרגן: תודה ענקית לעורכת הדין גיטי גוטמן, שליוותה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. עורכת הדין גוטמן התנהלה בצורה מקצועית, נתנה יחס אישי והובילה אותי למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. אוגוסט 2019
"תודה מיוחדת לעו"ד גלית צברי, שפתרה סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
עמי א. ספטמבר 2019
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא הייתה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין ומאבק סוער. בזכות עורכת הדין במשרד גוטמן צברי החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם חתום"
קרן ב. אפריל 2019
"רציתי להגיד תודה לעו"ד גיטי גוטמן ולצוות משרדה הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה!"
יואל ד. ינואר 2019
"הגענו למשרד עורכות דין גוטמן צברי בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתן של עורכות הדין במשרד יישבנו את ההדורים ועל כך תודותינו"
אבירם פ. נובמבר 2018
"גלית היקרה: תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחת אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרת לי להתמודד בהצלחה ובכבוד"
רות ק. אוגוסט 2018
"המאבק מול הגרוש היה ארוך ומפרך, אבל בזכות עו"ד גיטי גוטמן הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2018


למה להתלבט לבד?

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 9:00 - 19:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון