ייעוץ ראשוני ללא התחייבות: 072-3360526

רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו
רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו

בדרך לנישואים שניים עוצרים... לקרוא!

      15:41 05/02/2019

נישואים זה עניין מורכב ובמיוחד כשמדובר על זוגיות בעידן האינטרנט, עידן שבו יותר מידי אנשים סובלים מניכור חברתי ואינטימי, הבניית מציאות מעוותת וחשיפה מוגברת לפיתויים, שעשויה להוביל לבגידות ווירטואליות ומוחשיות.

בשנת 2019 לתחזק מערכת יחסים מונוגמית ארוכת שנים זה עסק לא פשוט בכלל ואם להודות באמת, מעטים האנשים שאכן מצליחים לקיים זוגיות בריאה ומאושרת לאורך כל הדרך.

כך או כך, בכל המקרים שבהם בני זוג בוחרים להישאר במערכת יחסים גרועה ומסתכלת למרות שהם יודעים שאין צ'אנס להחיות את הנישואים ואף על פי שברור להם ולכולם שהגיע הזמן לשחרר ולהיפרד, המניע המרכזי להישארות הוא פחד.

פחד מכישלון זוגי ומשפחתי, פחד מגירושים מאוחרים ומהשלכותיהם, פחד כלכלי ומעל לכל, פחד להישאר לבד. שהרי לימדו אותנו לחשוב ולהאמין שלא טוב היות האדם לבדו.

מבין המתוסכלים, לא כולם מורידים את הראש ונכנעים לשגרה האפורה ובתום ניסיונות כושלים להציל את הנישואים, הם מחליטים לוותר ומפרקים את החבילה.

עובדתית, בכל שנה שחולפת מספר הזוגות שמתגרשים בישראל עולה ועמו גם אחוז גירושי הבזק שנעשים מיד לאחר החתונה. על אף המציאות המצערת ששוברת את האוטופיה הרומנטית שהיינו מקווים לממש, לפיה כל כך הרבה זוגות מתגרשים, יש מי שבוחרים לנסות להתחיל חיים חדשים אחרי הגירושים ואף להתחתן בשנית.

חשוב להבין שפרק ב' בהחלט יכול להפוך לסיפור הצלחה, אך אם לא תיקחו בחשבון גם את האתגרים שהוא עתיד להביא עמו לחייכם, קיימת סבירות רצינית שגם הנישואים השניים שלכם ינחלו תבוסה.

בסקירה שלפניך נדון בהיבטים המשפטיים, הפרקטיים והרגשיים של נישואים שניים ונציע טיפים שבתקווה יסייעו גם לכם להתמודד בהצלחה הפרק עם החדש בחייכם.

זה מה שקובע החוק לגבי נישואים שניים

ראשית נבהיר שידע זה כח ולכן בכל אופן נמליץ לאנשים שנישאו בשנית, להתייעץ עם עורך דין מנוסה לדיני משפחה, כדי להבין מה הזכויות והחובות שלכם מבחינה חוקית.

ככלל, רווקים וגרושים בישראל יכולים להינשא בשנית וזאת למעט מקרים חריגים של פסולי חיתון, שאז יש אלטרנטיבות לנישואים ברבנות.

בתי המשפט בארץ רואים את טובת הילדים מעל לכל ולכן כשמדובר על אבא גרוש או אמא גרושה שמתחתנים בפעם השנייה או השלישית, הוראות החוק משתנות ומותאמות, כדי לאפשר את קיום התא המשפחתי החדש שנוצר.

השינויים האמורים יכולים להיות קשורים לשינוי מקום המגורים של ההורה המשמורן, שהיה מוגבל לטווח קילומטרים מסוים על מנת לא לפגוע בהסדרי השהות ובקשר בין הילדים להורה שאינו המשמורן וכך גם לגבי נוהל יציאה לחו"ל.

בנוסף, תשלומי מזונות הילדים עשויים להשתנות וזה כמובן רק אחרי שיתקבל לכך אישור מבית המשפט.

כמו כן, כשמתחתנים בשנית, ברוב המקרים כל אחד מבני הזוג מגיע לקשר עם רכוש שצבר ולא משנה אם המצב הכלכלי של השניים זהה או לא, שכן, בשונה מהפעם הראשונה שבה התחתנתם והייתם בסך הכל בלי יותר מידי כסף ו/או נכנסים, עכשיו הסכם ממון יכול למנוע הרבה אי נעימויות ועימותים בהמשך.

לדוגמא, במקרה של גירושים נוספים או חלילה במקרה של מוות וסכסוכי יורשים בין הילדים. הכללים הללו רלוונטיים גם אם מדובר על זוגיות מחודשת עם הגרוש/ה, שאז בית המשפט מתייחס למערכת היחסים שקמה לתחייה באופן שונה מאשר בפרק הראשון שלה.

השפעתו של פרק ב' על התא המשפחתי

מלבד היבטים משפטיים, לנישואים שניים יש גם לא מעט השלכות על התא המשפחתי ברמה הפרקטית ובמיוחד כשבני הזוג מגיעים לקשר כשלכל אחד מהם כבר יש ילדים.

המעבר למגורים משותפים בבית שבו גרים הילדים של בן/ת הזוג או במקרים אחרים, מעבר לבית שבו יגורו יחד גם הילדים של האישה וגם הילדים של הגבר, הוא מעבר מורכב לא רק ברמה הכלכלית, אלא גם ברמה הפרקטית – הן לבני הזוג והן לילדים שלהם.

פתאום במקום שניים או שלושה ילדים יש שישה ואף יותר. התור לשירותים ולמקלחת מתארך, הכנת כריכים לבתי הספר ו/או הגנים הופכת למבצע של ממש וכך גם ההסעות לחוגים ואירוח חברים.

הסטטוס החדש דורש היערכות רצינית ומאלץ את שני בני הזוג להתמודד עם שינוי ארגוני, ממש כמו בעסק שמתרחב. אם התא המשפחתי לא ינוהל בחוכמה וחשוב מכך, אם התקשורת בין בני הזוג אודות השינויים המתקיימים לא תהיה טובה ופתוחה דיו, הסיכוי של הקשר להצליח יהיה קלוש.

ואם כבר בילדים עסקינן, אחרי נישואים שניים ובפרט כאלו שכוללים מעבר משותף עם בן/ת זוג שיש לו ילדים, עלול להיווצר מצב של ניכור הורי מצב הילדים של ההורה שאינו המשמורן הראשי.

אותם ילדים מרגישים שילדים אחרים תפסו את המקום בבית (ולראייתם גם בלב) של אבא או אמא, מה שגורם להם להתרחק, להימנע ממפגשים משותפים ואף לסרב לישון אצל אותו הורה.

במקרים כאלו מוכרחים לדבר עם הילדים ואם זה לא עוזר, לגייס גם את הגרוש/ה ופסיכולוג ילדים לטובת העניין ובכל מקרה לא לוותר ולהבין שתופעת הניכור ההורי איננה עניין זר ויש דרכים לפתור אותה.

איך מתמודדים עם הקשיים הרגשיים?

במהלך הדרך כולנו עברנו ועוד נעבור חוויות שעיצבו את זהותנו וחלק מהחוויות, לאו דווקא היו ויהיו נעימות וטובות. כשאנשים מגיעים לנישואים שניים, לא אחת הם באים לקשר אחרי הליך גירושין ארוך, מורכב ומכוער ולא זאת בלבד, אלא שהם סוחבים טראומות מהקשר הקודם.

גם אם לא מדובר על מקרים קיצוניים כמו למשל נשים שסבלו בנישואים הקודמים מאלימות מילולית, כלכלית או פיזית, הפחד להיכוות בשנית קיים, נוכח ועלול להשפיע לרעה על מערכת היחסים החדשה.

נוסיף למטעני ומשקעי העבר גם אתגרים מההווה ובכלל זאת קשיים טכניים ופיננסיים בבניית התא המשפחתי החדש, מריבות בין הילדים שלכם והילדים של בן/ת הזוג וכמובן, ריבים שגרתיים בין בני הזוג שקיימים בכל מערכת יחסים תקינה והנה קיבלנו מערבולת רגשית לתפארת.

על מנת להתמודד עם הקשיים הרגשיים בפרק ב', מוכרחים להיות בעבודה מתמדת ובעיקר לדבר אחד עם השנייה. תקשורת טובה תסייע לכם לנהל ולהתנהל טוב יותר בפרק ב' והטיפ הכי חשוב שיש בהקשר הזה, הוא להיות סבלניים ולקחת בחשבון שזוגיות דורשת השקעה והקשבה.

רוצים ליהנות מנישואים טובים בפעם השנייה?

תלמדו מהטעויות שעשיתם בפעם הראשונה, תתגמשו ותתחייבו מכל הלב להצלחתו של המסע המשותף. אם תבחרו כל יום מחדש זה בזו ותהיו נאמנים לקשר (וכמובן לעצמכם), בהכרח תזכו ליהנות מרגעים מאושרים יותר בנישואים ובכלל בחיים.

קראו עוד בנושא: מדריך לפרודה הטריה שרוצה להתחיל פרק חדש בחיים...

שייך לנושא: גירושין   


קראו את ההמלצות עלינו:
"כשצריך לפרגן: תודה ענקית לעורכת הדין גיטי גוטמן, שליוותה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. עורכת הדין גוטמן התנהלה בצורה מקצועית, נתנה יחס אישי והובילה אותי למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. אוגוסט 2019
"תודה מיוחדת לעו"ד גלית צברי, שפתרה סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
עמי א. ספטמבר 2019
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא הייתה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין ומאבק סוער. בזכות עורכת הדין במשרד גוטמן צברי החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם חתום"
קרן ב. אפריל 2019
"רציתי להגיד תודה לעו"ד גיטי גוטמן ולצוות משרדה הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה!"
יואל ד. ינואר 2019
"הגענו למשרד עורכות דין גוטמן צברי בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתן של עורכות הדין במשרד יישבנו את ההדורים ועל כך תודותינו"
אבירם פ. נובמבר 2018
"גלית היקרה: תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחת אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרת לי להתמודד בהצלחה ובכבוד"
רות ק. אוגוסט 2018
"המאבק מול הגרוש היה ארוך ומפרך, אבל בזכות עו"ד גיטי גוטמן הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2018


למה להתלבט לבד?

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 9:00 - 19:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון