ייעוץ ראשוני ללא התחייבות: 072-3360526

רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו
רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו

התמודדות מול אלימות במשפחה

      11:40 14/02/2016

משפחות רבות בארץ סובלות מממקרים של אלימות במשפחה, בין אם המדובר על אלימות פיזית ובין אם המדובר באלימות מילולית או בשילוב החמור ביניהן.

המדובר בתופעה חברתית חמורה הפוגעת בכל שכבות האוכלוסייה, מבלי לייחד מגזר ספציפי, אשר השפעותיה הקשות ניכרות הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. ישנם מקרים בהם האלימות מתחילה בשל קרע בין בני הזוג והרצון להיפרד ולהתגרש וישנן לא מעט משפחות שאלימות הנה שגרת יום קשה עבורן.

בסקירה שלפניך נביא הסבר מפורט אודות הדרכים החוקיות להתמודדות מול מקרי האלימות לסוגיה, בין אם באמצעות פניה לעורך דין המתמחה בדיני משפחה ובין אם בשילוב רשויות החוק והרווחה.

איך מגדירים אלימות במשפחה?

אלימות במשפחה הנה התעללות מכל סוג שהוא של בן משפחה אחד במשנהו, כאשר התנאי הנו פשוט: גילוי אלימות בין מי מבני המשפחה.

המדובר בהתעללות פיזית, מינית, מילולית, פסיכולוגית, כלכלית, הטרדה מאיימת ועוד. כל ההתנהגויות הללו אסורות על פי החוק, ומוגדרות כעבירות פליליות.

האלימות של גבר כלפי אשתו למשל, יכולה להתבטא בצורות הבאות:

אלימות פיזית: תקיפה פיזית, החל בחבלות וכלה ברצח.

אלימות נפשית: יכולה לבוא לידי ביטוי בהתעללות מילולית, הטרדות, התנהגות רכושנית, בידוד האישה מחברים וממשפחה, השמדה של רכוש אישי ועוד. התנהגות זו משרה תחושה של פחד תמידי והשפלה נפשית על האישה, אשר מותירה צלקות נפשיות בה ומקשות על תפקודה השוטף.

אלימות כלכלית: מתבטאת במניעת גישה למשאבים כספיים, שליטה על כל המקורות הכספיים והקצבת כסף על פי ראות עיניו של בן הזוג. זוהי התנהגות הגורמת להשפלה רבה כמו גם להגברת התלות בבן הזוג.

קראי עוד בנושא>>>

אלימות מינית: כפיית קיום יחסי מין שלא מרצון תוך הסבת תחושת השפלה וכאב.

אנשים הסובלים מאלימות והתעללות במשפחה או במערכת היחסים שלהם, אינם תמיד מודעים לכך שהם עצמם קורבנות אלימות, וכי הם נמצאים בתוך מערכת יחסים אלימה, שמהווה סיטואציה קשה ומסוכנת מבחינתם.

רבים מהם מייחסים אלימות במשפחה רק להכאה פיזית של בן משפחה, כמו בעל שמכה את אשתו, אולם כאמור, האלימות במשפחה יכולה להופיע באופנים רבים ובין גורמים שונים. רבים מהם גם מדחיקים את היותם נתונים למערכת יחסים אלימה ולוקחים על עצמם, שלא בצדק, את האשמה לאלימות המופעלת כלפיהם.

דוגמאות לביטויי אלימות

האלימות במשפחה מיוחסת לרוב לאלימות בין בני זוג נשואים ושאינם נשואים או בזמן הליך גירושין, כאשר הגורם האלים הנו בדרך כלל הגבר. אולם למעשה, האלימות במשפחה מתרחשת גם בין גורמים רבים אחרים, כגון:

  • אלימות הורים כלפי ילדיהם
  • אלימות ילדים כלפי הוריהם
  • אלימות בין אחים
  • אלימות בין קשישים וכלפי קשישים על ידי בני משפחתם או מטפלים

הגנות במסגרת החוק

כאמור, כל צורות ביטוי האלימות במשפחה הללו אסורות על פי החוק ומוגדרות כעבירות פליליות. בנוסף, מערכת החקיקה בארץ מעניקה שורה של הגנות לקורבנות אלימות במשפחה.

כיום קיימים שני חוקים עיקריים בנושא: החוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א-1991 וכן החוק למניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001.

החוק למניעת אלימות במשפחה נועד להגן על כל מי שחווה אלימות במשפחתו, על ידי פנייה לבית המשפט באמצעות עורך דין המתמחה בענייני משפחה, על מנת לקבל הגנה לבני המשפחה מפני הגורם האלים.

המדובר בדרך כלל בפניות מצד אם המשפחה הפונה לקבלת הגנה עליה ועל ילדיה מפני בעלה / האב.

במסגרת חוק זה, ניתן להטיל איסורים שונים על הגורם האלים, כגון איסור כניסה לדירת המגורים המשותפת וכן לקבל צו הגנה, המאפשר להרחיק את הגורם האלים מביתו ומסביבת מגוריו, למנוע ממנו לעשות שימוש בנכס השייך לו ולאסור עליו לשאת נשק.

החוק למניעת הטרדה מאיימת נועד להגן על כל מי שחווה הטרדה מאיימת אשר פוגעת בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו של הקורבן.

החוק קובע כי הטרדה מאיימת מהווה עבירה פלילית, שעונשה 3 שנות מאסר, וכי קורבן ההטרדה יכול לקבל צו למניעת מעשה ההטרדה המאיימת כלפי הגורם המטריד.

לפני הכל: פניה מיידית לקבלת סיוע

מומלץ לכל מי שנפגע חלילה מאלימות במשפחתו לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ וליווי משפטי של עורך דין המנוסה בטיפול וייצוג קורבנות אלימות במשפחה, ואשר ביכולתו לסייע להם לכלכל צעדיהם בתבונה.

באמצעות פניה לייצוג משפטי מהיר ניתן לקבל את כל ההגנה המגיעה על פי החוק בעניין זה, לרבות באמצעות קבלת צו הגנה, צו הרחקה וצו למניעת הטרדה מאיימת.

בנוסף, מומלץ להגיש בהקדם תלונה במשטרה ולפנות לקבלת סיוע מגורמי הסיוע השונים, כגון משרד הרווחה, ארגוני נשים כגון ויצ"ו ו/או נעמ"ת ועוד.

במידת הצורך ניתן גם לפנות לקווי החירום שמפעילים חלק מהגורמים הללו, /או לקבל מחסה במקלטים לנשים מוכות וילדיהן הנמצאים בכל רחבי הארץ, אם כי כתובתם חסויה מטעמים מובנים.

עיקר פעילות משרד הרווחה בעניין זה הינה כמפורט להלן:

  • הפעלת קו חירום ארצי לאלימות במשפחה ולילדים בסיכון: 1-800-22-0000. קו זה מעניק תמיכה ומידע 24 שעות ביממה, בכל השפות.
  • מחלקות לשירותים חברתיים.
  • שירותי הגנה וטיפול לנשים נפגעות אלימות וילדיהן : מקלטים, דירות קלט ודירות מעבר.  
  • שירותי הגנה וטיפול לנערות בסיכון וסכנה: מקלטי חירום.
  • מרכזים למניעה וטיפול באלימות במשפחה, המיועדים לאבחן, לסייע, לייעץ ולטפל במשפחות נפגעות אלימות - בקורבנות, בתוקפים ובקורבנות העקיפים - טיפול פרטני וקבוצתי.
  • מרכזי סיוע לנפגעים ולנפגעות תקיפה מינית.
  • הפעלת תחנות ייעוץ וטיפול בחיי המשפחה ונישואין, המיועדות לשפר את תפקוד התא המשפחתי תוך ניצול הכוחות החיוביים של היחיד והמשפחה.

לאורך השנים טיפל משרדנו במאות מקרים של אלימות במשפחה, תוך שאנו מוכנים לפעולה משפטית מהירה על מנת להרחיק את הגורם האלים מהבית ומבני המשפחה.

אנו שבים וממליצים לנפגעים להקדים ולפנות לייצוג משפטי בכל מקרה של גילויי אלימות מצד מי מבני המשפחה, בין אם במהלך הליך הגירושין ובין אם בכל שלב אחר.

קראו בהרחבה: עליה בדיווחים על אלימות במשפחה בשל הסגר הביתי   על התמודדות רגשית מול אלימות במשפחה

שאלות? לחצו כאן לפניה וקבלת ייעוץ משפטי מהיר!

שייך לנושא: גירושין   


קראו את ההמלצות עלינו:
"כשצריך לפרגן: תודה ענקית לעורכת הדין גיטי גוטמן, שליוותה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. עורכת הדין גוטמן התנהלה בצורה מקצועית, נתנה יחס אישי והובילה אותי למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. אוגוסט 2019
"תודה מיוחדת לעו"ד גלית צברי, שפתרה סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
עמי א. ספטמבר 2019
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא הייתה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין ומאבק סוער. בזכות עורכת הדין במשרד גוטמן צברי החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם חתום"
קרן ב. אפריל 2019
"רציתי להגיד תודה לעו"ד גיטי גוטמן ולצוות משרדה הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה!"
יואל ד. ינואר 2019
"הגענו למשרד עורכות דין גוטמן צברי בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתן של עורכות הדין במשרד יישבנו את ההדורים ועל כך תודותינו"
אבירם פ. נובמבר 2018
"גלית היקרה: תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחת אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרת לי להתמודד בהצלחה ובכבוד"
רות ק. אוגוסט 2018
"המאבק מול הגרוש היה ארוך ומפרך, אבל בזכות עו"ד גיטי גוטמן הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2018


למה להתלבט לבד?

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 9:00 - 19:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון