ייעוץ ראשוני ללא התחייבות: 072-3360526

רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו
רגע לפני שמתגרשים חשוב לגבש אסטרטגיה שתתאים בדיוק לך: פנו אלינו

אחד ההורים רוצה לעבור דירה לאחר הגירושין...

      14:54 27/07/2022

כמו כל נושא שקשור לילדים במסגרת הליכי הגירושין, אין חולק שסוגיית קביעת משמורת הילדים והסדרי הראיה נמנית על הסוגיות החשובות ביותר במסגרת הליכים אלו.

אין גם חולק שלהורים עדיף להגיע להסכמה משותפת בעניין זה ולקבל את אישור בית המשפט לכך.

אולם, במידה וההורים אינם מצליחים להגיע להסכמה כזו, אזי אין מנוס מפניה לבית המשפט שיכריע בעניין זה במקומם, בהתאם לסעיף 25 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962. עקרונית, משמורת הילדים יכולה להיות יחידנית או משותפת.

כאשר מדובר במשמורת יחידנית לפיה רק אחד מההורים יחזיק במשמורת על הילדים, אזי ההורה השני זכאי להסדרי ראיה עם הילדים. כאשר מדובר במשמורת משותפת, שני ההורים מחזיקים לסירוגין במשמורת על הילדים.

בכל מקרה, בדרך כלל ההורים משתדלים גם לגור זה בקרבת זו, על מנת להקל על מימושם של הסדרי המשמורת והסדרי הראיה.

בהקשר זה התעוררה השאלה מה קורה במידה ואחד מההורים המחזיק במשמורת מעוניין לעבור דירה לאחר הגירושין, במרחק רב מדירתו הנוכחית וזאת באופן שעלול לפגוע בהסדרי המשמורת והראיה של הילדים עם ההורה השני.

בסקירה המעניינת שלפניך נסביר בהרחבה כיצד יש לפעול לצורך מעבר דירה לאחר הגירושין והכל תוך שמירה על האינטרסים של הילדים.

ובכן, גם במקרה כזה עדיף כמובן שהדבר ייעשה בהסכמת ההורים, בכפוף לקבלת אישור בית המשפט לכך.

במידה והדבר אינו אפשרי וההורה השני מתנגד למעבר הדירה של ההורה האחר, אזי ההורה המשמורן רשאי להגיש בקשה מטעמו לקבלת הסכמת בית המשפט לכך.

יחד עם זאת, במידה וההורה המשמורן יעבור דירה ללא הסכמת ההורה השני וכן מבלי לקבל מראש את אישור בית המשפט לכך, יוכל ההורה השני לעתור לבית המשפט כנגד מעבר הדירה ולהחזרת הילדים למקום מגוריהם המקורי.

במידה ובית המשפט ימצא כי מעבר הדירה מנוגד לטובת הילדים וכן עלול לפגוע בקשר שבינם להורה השני הוא יורה להורה המשמורן לחזור עם הילדים למקום מגוריהם המקורי ואולי אף יורה על העברת המשמורת להורה השני, במידה והוא ימצא הדבר תואם את טובת הילדים.

עוד בנושא: בית המשפט הורה על הפרדה גיאוגרפית בין ההורים לטובת הילדים!
 
במסגרת הליך תמ"ש 36016-09-15 פלוני נ' פלונית אשר התנהל בפני בית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, נדון מקרה בו הוסכם במסגרת הסכם הגירושין של הצדדים כי "הילדים יישארו במשמורת האם ובטיפולה, זכות האב לראות את ילדיו בכל עת שיחפוץ בתיאום מראש עם האם".

אולם, 3 שנים לאחר הגירושין האם עברה עם הילדים מדימונה לאשדוד בשל רצונה לחיות עם בן זוגה שגר ועבד שם וזאת באופן חטוף ומהיר וללא ידיעת האב וממילא ללא הסכמתו.

האב טען כי הוא נהג לפגוש את הילדים ארבע פעמים בשבוע וכי בכל סוף שבוע שני הילדים לנו בביתו וכי מעבר הילדים יפגע בהסדרי הראיה שלו איתם. בנוסף ביקש האב להורות על העברת משמורת הילדים אליו.

בית המשפט קבע כי לא רק שהעתקת מקום מגורי הקטינים לא נעשתה מתוך טובת הילדים, אלא שהיא אף פוגעת בהם ומתעלמת באופן מוחלט מרגשותיהם ומצורכיהם.

בית המשפט ציין כי הוא ער לרצונה ולזכותה של האם לחיות עם בן זוגה במקום עבודתו ומגוריו, אולם מאחר שהאם הנה משמורנית, אזי זכותה להעתקת מקום מגורי הילדים כפופה לטובת הילדים, להכנה אשר צריכה להיעשות מבעוד מעוד לצורך כך ולמתווה הקבוע בחוק הכשרות.

בהתאם לכך הורה בית המשפט שהילדים יושבו להתגורר בדימונה תוך יום וכי במידה וקיימת מניעה מצד האם לשוב ולהתגורר עם הילדים בדימונה, למרות שלא צריכה להיות כזו, כי היא טרם פינתה את הדירה שם, יועברו הילדים למשמורתו הזמנית של האב עד שהאם תסדיר את מגוריה בדימונה.

עוד נקבע כי במידה והאם תרצה בכל זאת לעבור לאשדוד, יהיה עליה להגיש בקשה מתאימה לכך בפני בית המשפט.

לסיכום, כאשר אחד מההורים המשמורנים מעוניין לעבור דירה לאחר הגירושין באופן שירחיק את הילדים מההורה השני ויפגע בהסדרי הראיה והקשר של הילדים עמו, רצוי שהוא יקבל את הסכמת ההורה השני לכך ולאחר מכן יפעל גם לקבל את אישור בית המשפט לכך.

במידה ואותו הורה איננו מצליח לקבל את הסכמת ההורה השני למעבר הדירה, ביכולתו לפנות לבית המשפט בבקשה לקבלת אישורו לכך, חרף התנגדות ההורה השני.

בכל מקרה אסור לאותו הורה לעבור דירה על דעת עצמו וללא קבלת הסכמת ההורה השני ו / או אישור בית המשפט לכך ואם הוא חלילה פעל כך, אזי ההורה השני יכול לפנות אף הוא לבית המשפט במקרה כזה.

קריאה נוספת:

שייך לנושא: גירושין   


קראו את ההמלצות עלינו:
"כשצריך לפרגן: תודה ענקית לעורכת הדין גיטי גוטמן, שליוותה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. עורכת הדין גוטמן התנהלה בצורה מקצועית, נתנה יחס אישי והובילה אותי למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. אוגוסט 2019
"תודה מיוחדת לעו"ד גלית צברי, שפתרה סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
עמי א. ספטמבר 2019
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא הייתה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין ומאבק סוער. בזכות עורכת הדין במשרד גוטמן צברי החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם חתום"
קרן ב. אפריל 2019
"רציתי להגיד תודה לעו"ד גיטי גוטמן ולצוות משרדה הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה!"
יואל ד. ינואר 2019
"הגענו למשרד עורכות דין גוטמן צברי בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתן של עורכות הדין במשרד יישבנו את ההדורים ועל כך תודותינו"
אבירם פ. נובמבר 2018
"גלית היקרה: תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחת אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרת לי להתמודד בהצלחה ובכבוד"
רות ק. אוגוסט 2018
"המאבק מול הגרוש היה ארוך ומפרך, אבל בזכות עו"ד גיטי גוטמן הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2018


למה להתלבט לבד?

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 9:00 - 19:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון