×
רוצה להיפגש עם עורך דין מבלי לצאת מהבית?
לאור המצב בישראל ועל מנת לאפשר לך להמשיך ולקבל שירות משפטי מעולה, תוך שמירה על בריאותך ועל בריאות הציבור, משרד גוטמן צברי מפעיל שירות דיגיטלי אישי ומתקדם.
מהיום ניתן לנהל פגישת וידיאו עם עורך דין ממשרדנו, להתייעץ ולקבל תשובות - מבלי לצאת מהבית!
לקבלת מידע נוסף ותיאום פגישת וידאו פני/ה אלינו:
שלח פרטים
הכירו את שחשוב לדעת לגבי עריכת נישואים אזרחיים בישראל, ללא קשר לרבנות הדתית...
10 עובדות חשובות על נישואים אזרחיים של אזרחי ישראל
לוגו דיני משפחה בכבוד הדדי
עורך דין לשירותך בטלפון: 072-3360526

חיפוש ייעוץ משפטי מהיר
הניסיון המקצועי והוותק שלנו בדיני המשפחה עומדים לרשותך: פנו אלינו
עורך דין מקצועי לדיני משפחה
הניסיון המקצועי והוותק שלנו בדיני המשפחה עומדים לרשותך: פנו אלינו

לדעת יותר על נישואים אזרחיים

      09/12/2015 15:47

נישואים אזרחיים הינם נישואים שנערכו באופן פורמלי על ידי נציג רשות אזרחית-ממשלתית, להבדיל מנישואים שנערכו על ידי נציגי הממסד הדתי.

כיום ניתן לערוך בארץ נישואים שמוכרים רשמית אך ורק באמצעות נציגי הממסדים הדתיים הרשמיים בארץ. כלומר, לא ניתן לערוך בארץ נישואים אזרחיים, אלא רק בחו"ל.

לפיכך, כאשר מדובר בבני זוג יהודיים, לדוגמא, שמעוניינים להינשא בארץ, נישואיהם יוכרו פורמאלית רק במידה והם נערכו באמצעות הרבנות הראשית בארץ, וזאת בכפוף לתנאי ההלכה היהודית.

ברם, ישנם מצבים בהם בני הזוג ייאלצו, או יעדיפו מתוך בחירה, להינשא באמצעות נישואים אזרחיים:

במקרה הראשון מדובר הינם במצבים בהם בני הזוג נאלצים להינשא בנישואים אזרחיים מאחר והם מנועים להינשא זה לזה על פי ההלכה היהודית.

המדובר במצבים בהם אחד מבני הזוג אינו יהודי, או כאשר מדובר בפסולי חיתון, או כאשר מדובר בבני זוג חד מיניים או כאשר מדובר בבני זוג המוגדרים כמחוסרי דת.

במקרה השני מדובר במצב בו בני הזוג יכולים להינשא מבחינת ההלכה במסגרת טקס דתי שמוכר ע"י הרבנות, אולם מטעמים אידיאולוגיים ו/או פרקטיים הם מעדיפים שלא לעשות כן.

למרות שלא ניתן לערוך נישואים אזרחיים בארץ, עדיין ישנה בארץ הכרה בנישואים אזרחיים שנערכו בחו"ל. זאת, בין אם בבני זוג אשר התגוררו בחו"ל, נישאו שם בנישואים אזרחיים, ולאחר מכן עלו ארצה, ובין אם המדובר בבני זוג אשר התגורר בארץ, טסו במיוחד למדינה זרה על מנת להינשא שם בנישואים אזרחיים ולאחר מכן שבו ארצה.

לפיכך, בני זוג שאינם מעוניינים להינשא בארץ באמצעות הרבנות יכולים לנסוע לחו"ל ולהינשא שם באופן אזרחי. לאחר שובם ארצה יש לפנות למשרד הפנים על מנת לשנות את הסטטוס האישי בתעודות הזהות שלהם לנשוי ונשואה.

מאותה עת ואילך הם ייחשבו כבני זוג נשואים לכל דבר ועניין.

אפשרות נוספת הינה לבצע רישום במרשם ברית הזוגיות שבמשרד המשפטים, וזאת בהתאם לחוק ברית הזוגיות לחסרי דת, התש"ע-2010. ברם, אפשרות זו פתוחה רק בפני שני בני זוג שמוגדרים כחסרי דת.

דין בני זוג הרשומים במרשם הזוגיות כדין בני זוג נשואים, אולם לא יחולו עליהם החריגים הבאים: הוראות חוק האזרחות, חוק השבות וחוק הכניסה לישראל, הוראות חוק אימוץ ילדים וחוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד) חלות רק לאחר 18 חודשים מיום הרישום במרשם הזוגיות, וכן לא חלות עליהם הזכויות והחובות על פי הדין האישי והרישום לפי חוק מרשם האוכלוסין.

אפשרות נוספת הינה לערוך תעודת זוגיות באמצעות ארגון משפחה חדשה. בפסק דין תקדימי אשר ניתן בדצמבר 2014 ע"י השופטת איילת גולן-תבורי, מבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, במסגרת הליך תמ"ש 11257-12-11 נקבע כי יש לתת לתעודה זו הכרה רשמית.

וכך נפסק: "במציאות החיים כיום בישראל, בוחרים זוגות להתקשר ביניהם בדרך שאיננה חופה וקידושין. אחת הדרכים הינה – חתימה על תעודת הזוגיות. בעשותם כן, בוחרים זוגות אלה לממש בדרך זו את הבחירה הזוגית שלהם, ואת הצהרתם על זוגיות זו – כלפי כלל הציבור".

רוצים לערוך חתונה אזרחית?

על זוגות אשר מעוניינים להתחתן בחתונה אזרחית לפנות לשם כך לאחת המדינות בחו"ל בהן מתקיימים נישואים אזרחיים באופן קבוע.

המדובר ברשימה ארוכה של מדינות, ביניהן קפריסין הסמוכה אלינו ופאראגוואי הרחוקה בהרבה:

קפריסין - לצורך עריכת טקס הנישואין האזרחי בקפריסין, שני בני הזוג צריכים לנכוח בו. הטקס נערך באחת מלשכות הרישום הנמצאות בערים הגדולות של המדינה. הליכי הנישואים האזרחיים בקפריסין נחשבים כהליכים פשוטים ובעלי עלות נמוכה יחסית.

פאראגוואי - לצורך עריכת טקס הנישואין האזרחי בפאראגוואי, די בכך שרק אחד מבני הזוג ינכח בו, ואילו בן הזוג השני יסתפק במתן יפוי כח לבן הזוג שנוסע לפאראגוואי. נישואים אלו מתאימים יותר למי שמנוע לעזוב את הארץ מסיבה כלשהי.

עקרונית, לכל מדינה בחו"ל ישנם תנאים שונים לביצוע עריכת טקס הנישואים האזרחיים, ועל כן רצוי להתעדכן בהם מבעוד מועד.

בדרך כלל, ברוב המדינות בני הזוג יצטרכו להוכיח את כשרותם להינשא מבחינה חוקית, כלומר שאף אחד מהם איננו נשוי עדיין. בנוסף עליהם להוכיח שהם עברו את הגיל המינימלי החוקי לנישואים, להציג מסמכים עגון תעודות לידה, תעודות זיהוי, אישורים בדבר אי קיום מניעה חוקית להינשא וכדומה.

ברוב המדינות בני הזוג יקבלו לאחר עריכת טקס הנישואים האזרחיים תעודת נישואין רשמית, חתומה בחותמת אפוסטיל. המדובר בחותמת אשר מאמתת את פרטי התעודה ונותנת לה תוקף בינלאומי, ואשר מקצרת משמעותית את תהליך ההכרה בנישואים אלו בארץ.

במידה ולא ניתן להשיג חותמת אפוסטיל במדינה בה נערך הטקס, יש להשיג מרשויות אותה מדינה מסמכים אחרים המאשרים את אמיתותה.

את תעודת הנישואין יש להציג במשרד הפנים, בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה, לצד תעודות זהות ודרכונים וכן תרגום נוטריוני - במקרה בו התעודה נכתבה בשפה שאינה אחת משלוש השפות הרשמיות בישראל: עברית, ערבית או אנגלית.

הרישום נעשה ללא תשלום ובסיומו יוכרו בני הזוג כנשואים לכל דבר ועניין ככל זוג נשוי אחר.

יחד עם זאת יש לזכור כי במקרה של גירושין בין בני הזוג, אזי מבחינת הרבנות בארץ יתכן שהם יאלצו בכל זאת לעבור דרך בית דין רבני, וזאת לצורך קבלת גט לחומרא למען הסר ספק.

שאלות? לחצו כאן לפניה וקבלת ייעוץ משפטי מהיר!

קרא עוד
שייך לנושא:   דיני משפחה   
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (5) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 5 reviews


קראו את ההמלצות עלינו:
"מסתבר שהליך גירושים לא חייב להיות מלא בסערות נפשיות ובדרמה. תודה לצוות עורכי הדין #1 בישראל, שעזור לי ולגרוש להגיע להסכם שמקובל על שנינו, בלי תביעות ובלי הוצאות מיותרות. אתם עשר"
קרן ב. אפריל 2023
"המאבק מול הגרוש היה ארוך, מפרך ועוד בתקופת הקורונה, אבל בזכותכם הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2022
"תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחתם אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרתם לי להתמודד בהצלחה ובכבוד, בלי הליכים מיותרים ובלי לבזבז זמן"
רות ק. מרץ 2023
"הגענו למשרדכם בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה משפחתית ותיקה ומוכרת. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתם של עורכי הדין במשרד יישבנו את ההדורים בדרך של כבוד הדדי ועל כך תודותינו"
אבירם פ. מאי 2023
"רציתי להגיד תודה לצוות המשרד הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה, שירות אישי, מקצועי ובמחיר הוגן!"
יואל ד. אפריל 2023
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא היתה החלטה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין סוער, שממש לא מתאים לאופי שלי. בזכות המקצועיות והניסיון שלכם, החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם גירושין חתום, שקיבל תוקף של פסק דין"
כלנית מ. אפריל 2023
"מגיעה לכם תודה מיוחדת, לאחר שהבאתם לפתרון סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
אבנר ר. ינואר 2023
"צריך לפרגן ולהגיד תודה גדולה לצוות המשרד, שליווה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. התנהלתם בצורה מעוררת כבוד, במקצועיות רבה ותוך מתן תשומת לב לפרטים הקטנים. היחס האישי שקיבלתי בתקופה הקשה בחיי עזר לי להגיע למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. נובמבר 2022
"תודה על ליווי משפטי בהליך הפרידה שלי מבן זוגי, כולל חלוקת רכוש ומשמורת על הילד המשותף שלנו. השירות האישי מכל צוות המשרד, האוזן הקשבת, הכתף התומכת ובעיקר הידע המשפטי והמקצועיות - ראויים לציון. תודה ושוב תודה על הכל"
מיקי ט. מאי 2023

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
פורום גירושין ודיני משפחה
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 08:00 - 20:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון