×
רוצה להיפגש עם עורך דין מבלי לצאת מהבית?
לאור המצב בישראל ועל מנת לאפשר לך להמשיך ולקבל שירות משפטי מעולה, תוך שמירה על בריאותך ועל בריאות הציבור, משרד גוטמן צברי מפעיל שירות דיגיטלי אישי ומתקדם.
מהיום ניתן לנהל פגישת וידיאו עם עורך דין ממשרדנו, להתייעץ ולקבל תשובות - מבלי לצאת מהבית!
לקבלת מידע נוסף ותיאום פגישת וידאו פני/ה אלינו:
שלח פרטים
בתקופת הקורונה, בימים של חוסר וודאות, עולה לדיון הצורך בהכנת צוואה לכל מקרה שלא יבוא, כמו גם החתימה של יפוי כח מתמשך, שיאפשר לך לקבוע מי ינהל את עניינך במקרה של אובדן היכולת להתנהל באופן עצמאי מכל סיבה שהיא...
דווקא בימים האלה! ייפוי כוח מתמשך וצוואה חייבים לעניין אותך
לוגו דיני משפחה בכבוד הדדי
עורך דין לשירותך בטלפון: 072-3360526

חיפוש ייעוץ משפטי מהיר
טיפול מקצועי בכל ענייני הצוואה ופתרון סכסוכי צוואה בין יורשים: פנו אלינו
טיפול מקצועי של עו"ד בענייני צוואות
טיפול מקצועי בכל ענייני הצוואה ופתרון סכסוכי צוואה בין יורשים: פנו אלינו

דווקא בימים האלה: ייפוי כוח מתמשך וצוואה

      22/05/2023 15:57

החודשים האחרונים היו מלווים בהרבה טלטלות וכפו עלינו התמודדות עם מציאות חדשה ולא בהכרח פשוטה, בצל נגיף הקורונה.

שינויים רבים וביניהם העובדה שאנחנו מוצאים את עצמנו בסגר ביתי ולא בפעם הראשונה, גורמים לכולנו (ובמיוחד למבוגרים שבנינו) לחשוב על היום שאחרי. פתאום המתח היומיומי הישן שליווה את חיינו מתגמד ונעשה זניח לנוכח איום ממשי על בריאותנו.

איך שלא נהפוך את התמונה, המצב בארץ לא טוב. בכל יום מאובחנים אלפי חולים חדשים ולמרבה הצער הנתונים היבשים מראים שגיל מופלג לא מהווה יתרון.

לנוכח העלייה החדה במספר הנדבקים, נראה שהשאלה היא לא האם נידבק בקורונה, אלא מתי ואם חלילה זה יקרה ומצבכם ידרדר, חשוב מאוד שתכינו את עצמכם לכל תרחיש.

עריכת צוואה וייפוי כוח מתמשך, הסדר משפטי המאפשר לכם לקבוע היום מי יטפל בנושאים החשובים לכם בעתיד, החל מהרגע שבו לא תוכלו לדאוג לעצמכם לבד יותר, יאפשרו לכם לקבוע מה יהיה גורלכם ביום שאחרי.

אם אתם רוצים להיות אלו שיחליטו מה יקרה עם גופכם, רכושם ויתר העניינים האישיים הנוגעים אליכם, חשוב מאוד שתיקחו אחריות ותפנו עוד היום לעורך דין מנוסה שיערוך עבורכם ייפוי כוח מתמשך וצוואה.

עורכי הדין שלנו עונים לשאלות שלכם ומסבירים לעומק את שחשוב לדעת בנושאים הנ"ל, שאקטואליים כיום הרבה יותר מתמיד.

תשובות לשאלות

דווקא בימים אלו בצל הקורונה ובפרט בסגר, למה חשוב לעשות צוואה וייפוי כוח מתמשך?

אם מישהו מבוגר יחלה בקורונה, יתכן ומצבו ידרדר במהירות והוא לא יהיה מסוגל לדאוג לעצמו ולכן כדאי מאוד שהוא יכין מבעוד מועד ייפוי כוח מתמשך וצוואה.

החשיבות בהכנת ייפוי כוח מתמשך וצוואה כבר עכשיו, נעוצה במסוגלות של אדם לדאוג לעתידו, כל עוד הוא כשיר לכך בהווה.

לא זאת בלבד, אלא שכאשר אנשים מבוגרים נמצאים בסגר וחווים בדידות, המצב הנפשי שלהם לא מזהיר והוא משפיע עליהם גם מבחינה בריאותית, ללא קשר לקורונה עצמה. זה יכול להביא להידרדרות בזיכרון וירידה קוגניטיבית, מה שאולי יצריך ייפוי כוח מתמשך בעוד כמה שבועות או חודשים.

האם ניתן לערוך צוואה ו/או עריכת ייפוי כוח מתמשך בימי קורונה?

הקושי העיקרי לכאורה הוא בקיום פגישה עם עורך הדין, למרות שנראה על פניו ולפי התקנות, כי ניתן להיפגש עם לקוח במקרים שבהם אין ברירה ומכוח חוק, כמו במקרה של צורך הכרחי לחתימה על יפוי כוח מתמשך.

מבחינה בירוקרטית, כדי לערוך צוואה וייפוי כוח מתמשך אפשר לנהל פגישת וידאו עם עורך הדין, שבמסגרתה עורך הדין מקבל את הנתונים ויכול להכין צוואה וייפוי כוח מתמשך.

את החתימה מוכרחים לבצע פנים מול פנים עם עוה"ד שניסח את הצוואה ולאור המצב בישראל, ניתן לפרש את התקנות ככאלה המאפשרות חתימה כאמור, מול עורך הדין ובמשרדו. כך לפי הנחיות הממשלה לעניין משרדי עורכי דין: "קבלת קהל מותרת רק אם הפגישה מחוייבת מכוח חוק כגון, אימות חתימה או אישור נוטריוני".

לשכת עורכי הדין אישרה את האמור ופרסמה בעמוד הפייסבוק הנחיות בנושא כאמור לעיל, בתאריך 29.9.2020.

איך אפשר להתגבר על מגבלות הפגישות הפיזיות על מנת לערוך צוואה וייפוי כוח מתמשך?

בהמשך לתשובה לשאלה הקודמת, את הפגישות עצמן ניתן לקיים בזום או באמצעות whatsapp וידאו, אבל החתימה צריכה להתבצע באופן פרונטלי מול עורך דין. זאת למעט אם מדובר על מקרה שבו אדם שוכב בבית חולים, מצבו מידרדר והוא רוצה שעורך דין יכתוב עבורו צוואה.

במקרה כזה החוק מתיר כתיבת צוואת שכיב מרע. המשמעות היא שאותו אדם שנמצא בבית חולים חותם על הצוואה בפני הרופאים שמטפלים בו, שאז המדובר הלכה למעשה על צוואה בעדים לפי סעיף 20 לחוק הירושה.

ייפוי כוח מתמשך ניתן לחתום רק בפני עורך דין ואז אם מדובר על אדם שמצבו קשה מאוד והוא לא יכול לצאת מבית החולים, באפשרותו לבקש מעורך הדין שיגיע לבית החולים ולחתום בפניו שם. מעבר לכך, התקנות מתירות לפגוש עורך דין במשרדו במקום שאין ברירה אחרת, וזה בהחלט יכול להיות המצב במקרה של צורך לחתימה על ייפוי כוח מתמשך כאמור.

האם בעידן הקורונה הצהרה של אדם בדבר רצונו האחרון יכולה להיחשב כצוואת שכיב מרע?

התשובה בהחלט חיובית.

צוואת שכיב מרע היא צוואה שנעשית בעל פה מול רופאים או עדים אחרים, כאשר אדם נמצא במצב בריאותי רע, ממש על ערש דווי.

לצערנו הרב ולצערן של משפחות רבות בישראל, במהלך התקופה האחרונה ולאור מספר הנפטרים מנגיף הקורונה, ישנם מקרים רבים של צוואת שכיב מרע בימים האלה. נקודה זאת מדגישה ומעצימה את חשיבותה של עריכת צוואה בפני עורך דין ללא דיחוי, המלצה שנכונה גם לימים כתיקונם ולאו דווקא לתקופת הקורונה.

בשביל לערוך צוואה וייפוי כוח מתמשך, האם צריך עדים והאם עליי להגיע פיזית כדי לחתום?

על מנת לערוך ייפוי כוח מתמשך לא צריך עדים וניתן לערוך אותו ולחתום עליו מול עורך הדין ובנוכחותו בלבד.

מאידך, על מנת לערוך צוואה חייבים עדים וכולם צריכים להעיד באופן פיזי מול עורך הדין שעורך את הצוואה.

האם בני משפחה המצויים עם המצווה שרוצה לערוך צוואה בביתו יכולים לשמש עדים לצוואה?

לרוב בני המשפחה הם היורשים של המנוח ולכן אסור להם לשמש כעדים לצוואה ואף אסור להם לשהות בבית בזמן עריכת הצוואה, על מנת שלא יעלו טענות בדבר מעורבות פסולה בעריכת הצוואה.

במידה ואני רוצה לערוך צוואה או ייפוי כוח מתמשך, האם אני יכול לעשות את זה עם כל עורך דין?

בגדול, כל עורך דין יכול לערוך ולחתום על צוואה בהתאם לחוק, אך כמובן שחשוב לערוך את הצוואה באמצעות עורך דין מומחה בתחום דיני המשפחה, שהנו מנוסה בתחום הצוואה והירושה ולא באמצעות עורך דין כללי.

ייפוי כוח מתמשך יכול להיערך ולהחתם אך ורק באמצעות עורך דין שעבר הסמכה של לשכת עורכי הדין לעריכת ייפוי כוח מתמשך. באתר של לשכת עורכי הדין יש רשימה של עורכי דין שעברו את הסכמה האמורה.

מה ההבדלים בין עריכת ייפוי כוח מתמשך למינוי של אפוטרופוס?

ההבדל העיקרי בין ייפוי כוח מתמשך למינוי אפוטרופוס, הוא שמינוי אפוטרופוס לא נמצא בשיקול דעתו של אותו אדם ומי שמבקש למנות אותו אלו בני המשפחה או הקרובים אליו, שפונים לבית משפט בבקשה למנות אפוטרופוס כי האדם כבר לא אחראי לעצמו.

אם יש הסכמה בין בני המשפחה, לרוב בית המשפט ימנה את מי שהסכימו עליו בני המשפחה. אם אין הסכמה, בית המשפט ממנה צד ג'. מה שכן, לפעמים בני משפחה יכולים להחליט על בן משפחה אחר ואם הוא היה צלול ויכול להחליט בעצמו, הוא לא היה רוצה שאותו אדם ישמש כאפוטרופוס שלו.

בייפוי כוח מתמשך האדם שעורך את ייפוי הכוח המתמשך יכול לבחור מראש מי יטפל בענייניו האישיים, הבריאותיים והרכושניים, כשיגיע היום והוא כבר לא יוכל לדאוג לעצמו. הוא נותן הנחיות מקדימות כמו - ללכת לבית אבות או להישאר בבית עם מטפלת, להסכים לטיפולים מצילי חיים או לא.

ייפוי הכוח המתמשך בעצם מאפשר לכם להחליט מראש מה יקרה איתכם. יש לכם שיקול דעת בשאלה הקריטית מי יהיה האפוטרופוס שלכם בבוא העת, למי האפוטרופוס יצטרך לדווח על הפעולות שהוא עושה וכך הלאה. זה מאפשר הרבה יותר שליטה על החיים שלכם.

מתי ייפוי כוח מתמשך נכנס לתוקף, לכמה זמן, האם תוקפו עשוי לפוג והאם ניתן לבטלו?

ייפוי כוח מתמשך הוא לכל החיים, אלא אם בית המשפט מבטל אותו מסיבה כלשהי או שאותו אדם שעשה את ייפוי הכוח המתמשך מבקש לשנות ולרשום מישהו אחר או לבטל את ייפוי הכוח. כל עוד אותו אדם, מייפה הכוח, צלול הוא יכול לעשות בייפוי הכוח מה שהוא רוצה.

ייפוי כוח מתמשך נכנס לתוקף בהתאם לקריטריונים שאותו אדם קבע מראש, שלפיהם תוגדר כניסה לתוקף של ייפוי הכוח. למשל, כשאותו אדם מגיע לגיל מסוים.

ניתן גם להפריד את הכניסה לתוקף לענייני רכוש ובריאות. נניח, להחליט שלגבי הרכוש ייפוי הכוח המתמשך יכנס לתוקף מהיום שאותו אדם יגיע לגיל מסוים ואת העניינים הבריאותיים מהרגע שבו יש הידרדרות במצבו הקוגניטיבי.

אם ייפוי הכוח המתמשך כבר נכנס לתוקף ואדם איבד את כשירותו לדאוג לעצמו, ניתן לבצע שינויים רק על ידי בית המשפט וזאת לאחר פנייה של בני משפחה או חברים לערכאות.

הטיעונים שיכולים לצוף כאשר רוצים לשנות ייפוי כוח מתמשך לאחר כניסתו לתוקף הם כי משהו בייפוי הכוח לא היה תקין. לדוגמא: משהו לא היה תקין בעריכת ייפוי הכוח המתמשך כי אותו אדם לא באמת היה כשיר לערוך את ייפוי הכוח ואז בית המשפט הוא זה שיקבל את ההחלטה.

אילו נושאים אפשר וכדאי לכלול בייפוי הכוח והאם יש נושאים ועניינים שלא ניתן לכלול בו?

הנושאים שאפשר וכדאי לכלול בייפוי כוח מתמשך הם כל מה שקשור בחיים שלכם ובין השאר ענייני רכוש, עניינים רפואיים, האם לעבור לבית אבות או לא, האם לבצע פעולות מצילות חיים או לא, האם לתת שכר לאפוטרופוס שימונה, כמה פעמים אותו אדם רוצה שהאפוטרופוס יבקר אותו, האם להביא מטפלת, כמה לשלם לה אם כן וכיוצא בזה.

כמו כן, יש אנשים שיש להם רכוש רב ואז לדוגמא אפשר להגיד מראש: אני רוצה שכל חודש, חודשיים או שנה יחולק מהרכוש שלי מתנות לנכדים.

בנוסף, אפשר לקבוע בייפוי הכוח המתמשך אם אתם מסכימים שהאפוטרופוס יעשה עבורכם פעולות משפטיות. למשל, ניתן לקבל לגבי סכסוך עם אדם או חברה, כאשר ישנה תביעה משפטית פתוחה ועומדת, האם האפוטרופוס יכול להיכנס לנעליו של המצווה ולנהל את העניינים המשפטיים שלו לגבי התביעה כאמור וכל הליך משפטי אחר.

חשוב להבין שייפוי הכוח המתמשך יכול לכלול כל נושא שעולה על דעתכם, גם אם לא כחלק מייפוי הכוח, אלא כתוספת במסמכים נלווים.

מי הם הגורמים המעורבים בייפוי הכוח המתמשך ומה תפקידו של כל אחד מהגורמים האלה?

בהליך עריכה וחתימה על ייפוי כוח מתמשך יש שלושה גורמים מעורבים וכל אחד מהם צריך לדעת מה תפקידו ומתי הוא נכנס לתוקף:

  • הממנה - מי שרוצה אפוטרופוס בעתיד
  • הממונה - מי שאמור להיות אפוטרופוס
  • עורך הדין - הוא זה שעורך את ייפוי הכוח

יש פעמים בהן יהיה גם רופא שימונה מראש במסגרת ייפוי הכוח המתמשך ואותו רופא יהיה זה שיהיה צורך ליידע אותו על כל הפעולות הרפואיות שייעשו לאותו אדם שמינה אותו בעתיד.

האם לבני המשפחה יש אפשרות לבטל ייפוי כוח מתמשך של בן משפחה ואיך עושים את זה?

ביטול ייפוי כוח מתמשך של בן משפחה על ידי בן משפחה אחר יתאפשר רק באמצעות פנייה לבית משפט, גם אחרי כניסתו של ייפוי הכוח המתמשך לתוקף וגם לפני.

העניין הוא שלפני כניסה לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך יהיה קשה מאוד לבטלו וזאת משום שמי שערך אותו עדיין יכול לטעון בעד עצמו ולקחת עורך דין שייצג אותו, שאז סביר להניח שהבקשה לביטול ייפוי הכוח כאמור לא תאושר.

בכל מקרה, הפרוצדורה המשפטית לביטול ייפוי כוח מתמשך אינה פשוטה כלל ועיקר ולפני שפונים להליך משפטי מורכב כאמור, קיים צורך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אישי בנושא.

מה עושים אם בייפוי הכוח המתמשך אין הוראות לעניין מסוים, מי אמור לקבל את ההחלטה?

במידה ובייפוי הכוח המתמשך אין הוראות לעניין מסוים פונים לבית המשפט בבקשה למתן הוראות. בית המשפט פונה לאפוטרופוס הכללי ואז מתקבלת החלטה. ברוב המקרים עורך הדין צריך להתייחס מראש לכל העניינים, זה חלק מהמקצועיות שלו ואז אין בעיות.

ואם כבר בבעיות עסקינן, זאת הסיבה העיקרית שבגינה חשוב מאוד לפנות אך ורק לעורך דין מנוסה ומוסמך לעריכת ייפוי כוח מתמשך, כדי שבבוא היום שבו ייפוי הכוח המתמשך יופעל וייכנס לתוקף, לא יהיו חורים ושאלות שלא נסגרו מראש.

עורך הדין שיערוך את ייפוי הכוח המתמשך שלכם צריך להיות מקצועי דיו ולעבור איתכם על כל אחד מהסעיפים הרלוונטיים לפרטי פרטים, כדי לאפשר לכם שליטה מלאה על הרגע שבו כבר לא תוכלו לשלוט על החיים שלכם לבד.

יש לכם שאלות נוספות? עורכת הדין גיטי גוטמן, בעלת ניסיון רב בעריכת צוואות ומוסמכת על ידי לשכת עורכי הדין לערוך ייפוי כוח מתמשך, תשמח להעניק לכם ייעוץ משפטי בפגישת וידאו אישית, גם מבלי לצאת מהבית.

פנו עכשיו לשיחת ייעוץ אישית בווידאו!

קרא עוד
שייך לנושא:   צוואות   
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (2) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 2 reviews


קראו את ההמלצות עלינו:
"מסתבר שהליך גירושים לא חייב להיות מלא בסערות נפשיות ובדרמה. תודה לצוות עורכי הדין #1 בישראל, שעזור לי ולגרוש להגיע להסכם שמקובל על שנינו, בלי תביעות ובלי הוצאות מיותרות. אתם עשר"
קרן ב. אפריל 2023
"המאבק מול הגרוש היה ארוך, מפרך ועוד בתקופת הקורונה, אבל בזכותכם הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2022
"תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחתם אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרתם לי להתמודד בהצלחה ובכבוד, בלי הליכים מיותרים ובלי לבזבז זמן"
רות ק. מרץ 2023
"הגענו למשרדכם בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה משפחתית ותיקה ומוכרת. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתם של עורכי הדין במשרד יישבנו את ההדורים בדרך של כבוד הדדי ועל כך תודותינו"
אבירם פ. מאי 2023
"רציתי להגיד תודה לצוות המשרד הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה, שירות אישי, מקצועי ובמחיר הוגן!"
יואל ד. אפריל 2023
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא היתה החלטה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין סוער, שממש לא מתאים לאופי שלי. בזכות המקצועיות והניסיון שלכם, החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם גירושין חתום, שקיבל תוקף של פסק דין"
כלנית מ. אפריל 2023
"מגיעה לכם תודה מיוחדת, לאחר שהבאתם לפתרון סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
אבנר ר. ינואר 2023
"צריך לפרגן ולהגיד תודה גדולה לצוות המשרד, שליווה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. התנהלתם בצורה מעוררת כבוד, במקצועיות רבה ותוך מתן תשומת לב לפרטים הקטנים. היחס האישי שקיבלתי בתקופה הקשה בחיי עזר לי להגיע למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. נובמבר 2022
"תודה על ליווי משפטי בהליך הפרידה שלי מבן זוגי, כולל חלוקת רכוש ומשמורת על הילד המשותף שלנו. השירות האישי מכל צוות המשרד, האוזן הקשבת, הכתף התומכת ובעיקר הידע המשפטי והמקצועיות - ראויים לציון. תודה ושוב תודה על הכל"
מיקי ט. מאי 2023

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
פורום גירושין ודיני משפחה
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 08:00 - 20:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון