×
רוצה להיפגש עם עורך דין מבלי לצאת מהבית?
לאור המצב בישראל ועל מנת לאפשר לך להמשיך ולקבל שירות משפטי מעולה, תוך שמירה על בריאותך ועל בריאות הציבור, משרד גוטמן צברי מפעיל שירות דיגיטלי אישי ומתקדם.
מהיום ניתן לנהל פגישת וידיאו עם עורך דין ממשרדנו, להתייעץ ולקבל תשובות - מבלי לצאת מהבית!
לקבלת מידע נוסף ותיאום פגישת וידאו פני/ה אלינו:
שלח פרטים
המדריך המקיף בישראל בנושא הסכמי ממון יתן לך תשובה לכל שאלה בנושא ניסוח הסכם ממון...
עורך דין מנוסה ינסח עבורכם הסכם ממון שיבטיח שקט נפשי ובטחון כלכלי!
לוגו דיני משפחה בכבוד הדדי
עורך דין לשירותך בטלפון: 072-3360526

חיפוש ייעוץ משפטי מהיר
הסכם ממון יבטיח לך שקט נפשי ובטחון כלכלי לאורך שנים: פנו אלינו
הסכם ממון מנוסח ע"י עו"ד מקצועי
הסכם ממון יבטיח לך שקט נפשי ובטחון כלכלי לאורך שנים: פנו אלינו

כל מה שרצית לדעת על הסכם ממון

      08/12/2020 17:02

אם יש לך שאלות או ספקות לגבי עריכת הסכם ממון לפני או במהלך חיי הנישואים, הגעת למקום הנכון והמדריך שלפניך יתן לך את כל התשובות לכל שאלה שלך.

אחת הסוגיות המרכזיות וככל הנראה גם הבעייתיות ביותר במסגרת הליך הגירושין הינה אופן חלוקת הרכוש המשותף בין בני הזוג.

חלוקת הרכוש בארץ ניתנת לביצוע באמצעות שתי דרכים: בהתאם לדין או בהתאם להסכם חלוקת רכוש שנערך בין הצדדים שהנו המקרה הפחות נפוץ.

חלוקת הרכוש לפי הדין יכולה להיעשות בהתאם להסדר איזון המשאבים, שהינו הסדר הקבוע בחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, אשר חל על בני זוג שנישאו לאחר יום 1.1.1974 או בהתאם להלכת השיתוף שהינה הלכה שנוצרה בפסיקה, אשר חלה על בני זוג שנישאו לפני יום 1.1.1974.

ההבדל העיקרי בין שתי השיטות הללו מתבטא בכך שחלוקת הרכוש על פי הסדר איזון המשאבים אפשרית בעיקרה רק בעת הגירושין, בעוד שחלוקת הרכוש על פי הלכת השיתוף אפשרית בכל עת, וללא תלות בעריכת גירושין.

יחד עם זאת, המשותף לשתי השיטות הללו הינו ששתיהן באופן כללי מחלקות את כלל נכסי הרכוש של שני בני הזוג באופן שיוויוני ביניהם, חצי-חצי לכל אחד מבני הזוג, וזאת בלי תלות בשאלה האם אחד מבני הזוג הינו למעשה הבעלים הפרטי של הנכס ועל שם מי מהם הוא רשום.

אומנם על פי הדין כלל השיתוף איננו אמור לחול על נכסים המכונים נכסים חיצונים, כגון נכסים שנצברו לפני הנישואין, התקבלו במתנה או נכסים שעברו בירושה במהלך הנישואין, אולם גם לכלל זה יש חריג במקרה ובן הזוג השני הצליח להוכיח כי התקיימה לגביהם כוונת שיתוף, ועל כן גם אותם יש לכלול ברכוש המיועד לחלוקה שיוויונית בין שני בני הזוג.

להבדיל, הסכם חלוקת הרכוש יכול להיערך כבר לפני הנישואין, במהלך הנישואין או בתום הנישואין קרי, במסגרת הליך גירושין.

כאשר הסכם חלוקת הרכוש נערך במסגרת הליך הגירושין, הוא מהווה בדרך כלל חלק מתוך הסכם הגירושין, אשר נועד להסדיר גם סוגיות אחרות כגון תשלום מזונות, משמורת הילדים והסדרי הראיה וכדומה.

כאשר הסכם חלוקת הרכוש נעשה לפני או במהלך הנישואין הוא נקרא הסכם ממון. הסכם ממון שנערך על ידי בני הזוג לפני הנישואין מכונה גם הסכם טרום נישואין.

הסיבה העיקרית לעריכת הסכם ממון הנה הרצון לחלק את הרכוש באופן ששונה מהסדר החלוקה הקבוע בדין וכן כדי למנוע מחלוקות מיותרות בעניין זה במקרה של גירושין.

כלומר, הסכם הממון נועד להגן על רכושם האישי והפרטי של בני הזוג ולקבוע ביניהם מראש חלוקה מוסכמת של הרכוש במקרה של גירושין.

מתי הסכם הממון מקבל חשיבות אמיתית?

לפניך מספר דוגמאות שבהן ההסכם מקבל משנה תוקף וחשיבות רבה:

כאשר לאחד מבני הזוג יש הרבה יותר נכסים מבן הזוג השני, וזאת בין האם המדובר בנכסים שהוא צבר בכספיו שלו, ובין אם המדובר בנכסים שהוא קיבל במתנה מהוריו למשל.

המדובר בנכסים כגון דירה, כלי רכב, עסק פעיל, חברות, הון מניות ועוד. ככל שהרכוש הפרטי של אותו בן זוג רב יותר, והפער בינו לבן הזוג השני גדול יותר, כך הסכם הממון נחוץ יותר מבחינתו.

הסכם הממון במקרה כזה נועד להבטיח שהרכוש האישי של בן הזוג האמיד יותר, אכן ישאר שלו גם בעת גירושין, מבלי שהוא יאלץ לחלוק אותו עם בן הזוג השני, ותוך שלילה מוחלטת של האפשרות ליצור כוונת שיתוף לגביהם.

בנסיבות מסויימות הסכם הממון נועד גם לשלול את החשש שמא שבן הזוג השני נישא לבן הזוג האמיד בעיקר מטעמים כלכליים ולאו דווקא מטעמי אהבה ורצון כן לבנות משפחה ביחד.

כאשר אחד מבני הזוג אמור לקבל במהלך הנישואים כספי מתנה או ירושה. הדבר שכיח בעיקר במקרים כאשר לאחד מבני הזוג יש הורים שמוכנים להעניק לו סיוע נדיב לצורך רכישת דירת המגורים של בני הזוג.

גם במקרה כזה נועד הסכם הממון להבטיח כי נכסים אלו לא יחולקו עם בן הזוג השני ותוך שלילה מוחלטת של האפשרות ליצור כוונת שיתוף לגביהם.

כאשר מדובר בנישואים שניים או בגיל מבוגר יחסית, כך שבני הזוג כבר צברו לעצמם בנפרד נכסים רבים. במקרה כזה הסכם הממון נועד להבטיח שהרכוש האישי של כל אחד מבני הזוג ישאר כולו שלו, על מנת שהוא יוכל להורישו לילדיו מנישואיו הקודמים במקום לחלוק אותו עם בן הזוג השני.

אין חולק כי לבן הזוג שמעוניין בעריכת ההסכם בדרך כלל מאד לא נעים להעלות עניין זה בפני בן הזוג השני, במיוחד כשמדובר בהסכם שנערך לפני הנישואין.

אין ספק שהדבר אינו עולה הקנה אחד עם הציפיה הרומנטית הלגיטימית לבניית תא משפחתי למשך זמן, כך שסביר להניח שבן הזוג השני עלול להיעלב ולהיפגע מכך.

אולם, עם כל אי הנעימות הכרוכה בדבר, אין ספק שאי נעימות זו יכולה לא פעם להיות פחותה בהרבה מאי הנעימות שעלולה לפרוץ בין בני הזוג, במקרה והם לא יערכו ביניהם הסכם ממון, ועקב כך הם יקלעו למאבקים משפטים ארוכים ומתישים בעת הגירושין.

לפיכך, ההמלצה במקרה כזה הנה לא לוותר על עריכת ההסכם, אך עם זאת להעלות את הנושא בפני בן הזוג השני בצורה עדינה ורגישה ככל הניתן, תוך הדגשת צדדיו החיוביים.

לדוגמא: ניתן לומר לבן הזוג כי ההסכם נועד למנוע מחלוקות מיותרות בעת הגירושין וכן להבטיח שקט במהלך הנישואים, בשל הוודאות שמקנה תוכן ההסכם. עוד ניתן לומר לו כי ההסכם דווקא נועד להגן על עתידו הכלכלי, מאחר וביכולתו להבטיח לו הרבה יותר ממה שיוכל להשיג במקרה של מחלוקת משפטית והכרעתה לפי הדין.

קראו בהרחבה: התנגשות בין הוראות הסכם ממון לבין חוק הירושה

סעיפיו העיקריים ההסכם

לפני הכל יש לזכור כי הסכמי ממון הנם הסכמים חוזיים מורכבים ובעלי השלכות רבות ביותר לגבי עתידכם. מומלץ ביותר שלא לערוך הסכם ממון מבלי להיעזר בשירותיו של עורך דין מעולה ובעל ניסיון בתחום.

בצד הסעיפים הסטנדרטיים שמקובל לקבוע בכל הסכם רגיל, כגון סעיפי הסמכות השיפוטית, אשר מגדיר מראש היכן ידונו ויוכרעו מחלוקות עתידיות בין בני הזוג, אופן שיגור ההודעות בין הצדדים וכדומה, ישנם מספר סעיפים חשובים שמומלץ לכלול אותם בהסכם כפי שנסביר ונפרט מיד.

הגדרת נכסי הרכוש המשותף והנכסים המוחרגים

במסגרת ההסכם יש להגדיר במפורש אילו נכסים יכללו במסגרת הרכוש המשותף, אילו נכסים יוחרגו ממנו ובאיזה אופן יחולקו נכסי הרכוש המשותף בין בני הזוג.

בהקשר זה חשוב להקפיד על תיאור מדוייק ומפורט של הנכסים, כדי למנוע אי בהירויות ומחלוקות מיותרות. לדוגמא, כאשר מדובר בנכסי מקרקעין יש לציין לא רק את כתובתם אלא גם את מספרי הגוש והחלקה שלהם. לגבי חשבונות בנק יש לציין את שם בעלי החשבון, שם ומספר הסניף, שם הבנק וכדומה.

במסגרת הנכסים שיוחרגו מהרכוש המשותף, ניתן לכלול נכסים חיצוניים כגון נכסים שנצברו לפני הנישואים או נכסים שיתקבלו במתנה או ירושה במהלך הנישואים.

כמו כן יש לתת את הדעת לגבי זכויות סוציאליות כגון ביטוח מנהלים, קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות וכן נכסי קריירה כגון מוניטין אישי ו/או עסקי. יש לקבוע במפורש האם הם יכללו ברכוש המשותף או לאו ואם כן, באיזה אופן הם יחולקו.

בנוסף יש להתייחס לנכסים העתידיים שכל אחד מבני הזוג עתיד לצבור במהלך הנישואים. לשם כך יש להגדיר ולקבוע באופן מפורש האם נכסים אלו יכללו ברכוש המשותף או לא ובמידה וכן, כיצד הם יחולקו בין בני הזוג.

לדוגמא, במידה ובני הזוג מתכוונים לרכוש דירה מכספים פרטיים באופן לפיו אחד מהם ישקיע יותר מהשני, אזי ניתן לקבוע כי גם הזכויות בדירה תחולקנה ביחס ישיר למידת ההשקעה הכספית של כל אחד מהם בדירה.

הגדרת מועד חלוקת הרכוש המשותף

לפי חוק יחסי ממון לא ניתן לחלק את הרכוש ולבצע איזון משאבים לפני שהגירושים הושלמו אלא בנסיבות ספציפיות, כאמור בסעיף 5א לחוק.

כדי להימנע מהתניית חלוקת הרכוש בביצוע הגירושים ומתן הגט, ניתן לקבוע בהסכם כי מועד חלוקת הרכוש יוכל להתבצע גם לפני השלמת הליך הגירושים.

הגדרת מועד חישוב ערך נכסי הרכוש המשותף

לצורך חישוב ערך הנכסים שייכללו ברכוש המשותף יש לקבוע את המועד לפיו יש לחשב ערך זה. לדוגמא, כאשר אחד מבני הזוג מוסר לצד השני הודעה בכתב בדבר רצונו להתגרש.

הגדרת החובות המשותפים של בני הזוג

באופן כללי, כדי לבצע את חלוקת הרכוש המשותף יש להעריך את הנכסים הנכללים ברכוש המשותף ולנכות מהם את החובות המשותפים לשני בני הזוג.

גם לגבי החובות יחול עקרון השיתוף, באופן לפיו חובות שנצברו רק על שם אחד מבני הזוג במהלך הנישואין נחשבים אף הם כחובות משותפים לשני בני הזוג, בתנאי שהמדובר בחובות שנצברו לצורך מימון הצרכים השוטפים של התא המשפחתי כגון רכישות לבית המגורים, מזון וכדומה, להבדיל מחובות שאינם רלוונטיים לכך, כגון חובות שנוצרו עקב מעשים בלתי חוקיים, הימורים וכדומה.

במידה ובני הזוג מעוניינים לסטות מכלל זה עליהם לציין זאת במפורש במסגרת הסכם הממון.

לדוגמא: ניתן לקבוע שכל החובות שנצברו לצורך מימון הצרכים השוטפים של התא המשפחתי יוטלו רק על מי שצבר אותם בפועל או רק על צד אחד, וזאת ללא תלות בשאלה מי צבר אותם, או שהחובות יוטלו על שני בני הזוג אבל לא באופן שיוויוני.

תשלום מזונות ומדור

במסגרת הסכם הממון ניתן לקבוע מה יהיה סכום המזונות ואפשרות תשלום מדור שהבעל ישלם לאישה ו/או לילדים במקרה של גירושין. לגבי האשה, ניתן לקבוע האם הם ישולמו לאישה רק עד למתן הגט, כשם שמחייבת ההלכה או אף לאחר מכן, ולמשך איזו תקופה.

אופן ישוב מחלוקות בעתיד

במסגרת הסכם הממון ניתן לקבוע כי במקרה ויחסי בני הזוג יעלו על שרטון, הם ינסו בתחילה ליישבם ולשפרם באמצעות פניה לייעוץ זוגי, גישור משפחתי וכדומה, כך שרק אם כלו כל הקיצין וכל האמצעים הללו לא יצלחו, הם יפנו להליך גירושין.

אישור ההסכם

כפי שיפורט בהמשך הדברים להלן, על מנת שהסכם הממון יכנס לתוקף עליו לקבל אישור כדין, לרבות מטעם בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. לפיכך, מומלץ לכלול בהסכם סעיף לפיו הצדדים מתחייבים לפעול לאישור ההסכם כדין ולנקוב בתקופת הזמן המיועדת לכך.

תנאים לעריכת שינויים וביטול הסכם

על מנת שהסכם הממון יכנס לתוקף ויהיה מחייב כדין, עליו להיערך בכתב ולקבל אישור כדין ואין די בעריכתו וחתימתו לפי דיני החוזים הכלליים. המדובר בשני תנאים מצטברים, כך שלא די בקיום רק אחד מהם.

סעיף 1 לחוק יחסי ממון בין בני זוג קובע כי הסכם הממון חייב להיערך בכתב, ומכאן שאין להסתפק בעריכתו בעל פה. סעיף 2 לחוק יחסי ממון קובע כי הסכם ממון טעון אישור בפני אחד מהגורמים הבאים: בית המשפט לענייני משפחה, בית הדין הרבני, רושם הנישואין או נוטריון.

בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני יכולים לאשר הסכם ממון שנערך לפני או במהלך הנישואין. רושם הנישואין מוסמך לאשר רק הסכם ממון שנערך לפני הנישואים או בעת עריכת הנישואים. הנוטריון מוסמך לאשר רק הסכם ממון שנערך לפני הנישואים.

כלומר, לפני הנישואים ניתן לאשר את הסכם הממון בפני כל הגורמים הללו, אך במהלך הנישואים ניתן לאשרו רק בפני בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

האישור ינתן להסכם רק בתנאי שהגורם שמוסמך לתת אותו וידא שההסכם נערך בהסכמתם החופשית של בני הזוג, ולאחר שהבינו את משמעותו ותוצאותיו. ישנם מקרים שבהם הערכאה השיפוטית לא תאשר את ההסכם, למרות הסכמות כתובות ומפורשות בין הצדדים.

עם מתן האישור ההסכם הופך להסכם מחייב ואף מקבל תוקף של פסק דין. המשמעות של כך הנה שניתן לאכפו באמצעות ההוצאה לפועל.

יודגש כי התנאים לעריכת ההסכם בכתב ואישורו כדין הנם תנאים מהותיים-קונסטיטוטיביים ולא תנאים ראייתים-דקלרטיביים בלבד. לפיכך, בהיעדר אחד משני התנאים המצטברים הללו לא יכנס הסכם הממון לתוקף ולא ניתן יהיה לאכפו במקרה של הפרתו או ביטולו שלא כדין.

שני התנאים המצטברים הללו רלוונטיים גם במקרה של שינוי הסכם הממון. כלומר, על מנת ששינוי הסכם הממון יכנס לתוקף עליו להיערך בכתב ולקבל את אישור בית המשפט או בית הדין.

כאשר מתעורר הצורך בביטול ההסכם, יש לזכור כי המדובר בהסכם מיוחד, אשר קיבל אישור המעניק לו תוקף של פסק דין. משמעות המעמד הכפול הזה, הן של הסכם והן של פסק דין, הנה שהסכם הממון כפוף הן לדיני החוזים הכלליים והן להוראות חוק יחסי ממון.

בהתאם לכך ניתן לבטלו הן בהתאם לעילות הביטול שעל פי דיני החוזים הכללים והן בהתאם לעילות הביטול העולות מחוק יחסי ממון.

לפיכך, על מנת לבטל הסכם ממון יש להוכיח כי נפל פגם בעת כריתת ההסכם, בהתאם לדיני החוזים הכלליים, כגון מצגי שווא, עושק, הטעיה, מרמה, חוסר תום לב וכדומה, ו/או שנפל פגם בעת אישור ההסכם, כנדרש בחוק יחסי ממון.

לדוגמא כאשר הגורם שאישר את ההסכם לא טרח לוודא שהוא נערך מהסכמתם החופשית של בני הזוג ו/או שהם הבינו היטב את משמעותו.

תשובות לשאלות נפוצות בנושא הסכמי ממון

לאורך השנים טיפלנו במאות לקוחות שביקשנו לנסח הסכמי ממון, שגרתיים יותר ופחות, כאשר ברוב המקרים השאלות שאנו נשאלים דומות, והתשובות עשויות לעניין זוגות רבים, לפני ובמהלך הנישואים.

לפניך תשובות מפורטות של עורכות הדין גיטי גומטן וגלית צברי, לשאלות של נשים וגברים לפני ניסוח הסכם או בעת שעלה צורך להכניס שינויים בהסכם ממון ותיק.

אנחנו לפני חתונה וההורים לוחצים לעשות הסכם ממון. האם זה באמת הכרחי?

הסכם ממון הוא הסכם הצופה פני עתיד ומטרתו להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג בעת פקיעת הנישואין.

המטרה המרכזית בעריכת הסכם ממון, היא מניעת סכסוך משפטי במקרה של פרידה, והדבר מקל על הליך הפרידה והגירושין וחוסך לבני הזוג עלויות כספיות הכרוכות בניהול הליך משפטי ארוך.

בדומה, עריכת הסכם ממון מעניקה לבני הזוג שקט נפשי ומאפשרת להם ליהנות מזוגיות, ללא חשש של אינטרס כלכלי, מאחר וחלוקת הרכוש ביניהם נקבעה מראש, בעת עריכת הסכם הממון.

אנו בהחלט ממליצות לחתום על הסכם יחסי ממון לפני הנישואין.

אילו טיעונים אפשר להעלות על מנת לשכנע את הארוסה שלי לחתום על הסכם ממון לפני החתונה?

לעריכת הסכם ממון חשיבות ויתרונות משמעותיים, שיכול לתת מענה לצרכים ולרצונות המשתנים והייחודיים של כל אחד מבני הזוג, תוך יצירת וודאות משפטית בעת פרידה או גירושין בעתיד.

מניסיוננו, דווקא בתקופה זו לפני החתונה, שבני הזוג אוהבים וחפצים בטובתו של האחר, ומערכת היחסים בנויה על אהבה, אמון, כבוד ודאגה האחד לשנייה – זה הזמן המתאים ביותר לעריכת הסכם ממון.

בעת עריכת הסכם ממון, יודעים בני הזוג כי יחסיהם מוסדרים במסגרת ההסכם, ויש לכך אפקט מרגיע. כל עוד מערכת היחסים בין בני הזוג מתנהלת בצורה תקינה, הסכם הממון הוא לא יותר מנייר המונח במגירה ואולם בעת משבר, הסכם הממון הוא בעל חשיבות יתרה ויכול למנוע התדיינויות משפטיות ארוכות.

בעלי חושש שהסכם ממון יחשוף את נתונים ומידע שעדיף שלא יתפרסם. מה אפשר לעשות?

הסכם הממון חסוי מעיניי הציבור ונראה רק על ידי הערכאה השיפוטית המאשרת את ההסכם.

כמו כן, על מנת למנוע את החשש, ניתן להוסיף ולרשום בהסכם, כי הנתונים המופיעים בהסכם חסויים ולא ניתן להציגם לאחר, אלא לערכאות משפטיות.

אנחנו נשואים 3 וחצי שנים. אני רוצה לעשות הסכם ובעלי לא מוכן לשמוע. מה אתם ממליצים?

במידה ואחד מבני הזוג מסרב לחתום על הסכם הממון, עלול סירובו להתפרש, לכאורה, כמי שנישא מתוך מניעים כלכליים בלבד.

ניתן לשכנע את בן הזוג, בטענה כי מבוקש להגן על הנכסים שהתקבלו במתנה / ירושה וכי כל הרכוש שייצבר יחד במהלך הנישואין יהיה רכוש משותף של שני בני הזוג.

אנחנו נשואים 26 שנים ויש הסכם ממון שערכנו לפני החתונה. אני רוצה לשנות אותו. איך עושים את השינוי?

בדרך כלל האופן לשינוי הסכם הממון, הוא בדרך של ניסוח מחדש של ההסכם.

הסכם הממון החדש, יכול להיות דומה להסכם הממון הקודם, לאחר שהוכנסו בו שינויים מעטים או כשהוא שונה לחלוטין, בהתאם להסכמות העדכניות בין בני הזוג.

סיבוב שני של שנינו עם ילדים מפרק א'. אנחנו חיים ביחד והלוואי שלתמיד. האם כדאי לערוך הסכם ממון?

בהחלט.

במידה ובני הזוג לא נישאים, עליהם לערוך הסכם חיים משותפים שנועד להסדיר הן את הסוגיות הרכושיות והנכסים של כל אחד מבני הזוג וכן התייחסות נוספת כדוגמת מימון משק הבית המשותף, הסדרים רכושיים ביחס למתנות וירושות שיכולות להתקבל בעתיד.

סוגיית המזונות לבת הזוג ולילדיה מנישואיה הראשוניים ועוד. גם במקרה של פרידה, מונע הסכם חיים משותפים מחלוקת בסוגיית חלוקת הרכוש ועוד.

הסכם חיים משותפים ממסד באופן פורמלי את מערכת היחסים ונותן לו הכרה רשמית, וניתן יהיה אף להשתמש בו בעתיד בתור ראייה להוכחת עצם הקשר הזוגי, לדוגמא לצורך קבלת זכויות מהמוסד לביטוח לאומי וכיוצ"ב.

לאורך שנות הנישואים צברנו רכוש משותף ושנינו קיבלנו ירושה. האם צריך לפתוח ולשנות את ההסכם?

כן. תמיד אפשר לשנות ולהוסיף על ההסכם הקיים, בדרך של ניסוח הסכם חדש.

סעיף 5 בחוק יחסי ממון קובע, כי אין לאזן "נכסים ... שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין".

עם זאת, במהלך השנים, קבע בית המשפט העליון כי בנסיבות מסוימות ניתן להכיר בשיתוף ספציפי בדירת המגורים שהתקבלה בירושה או במתנה.

לכן וללא ספק, במצב כזה, מומלץ לערוך "תוספת להסכם הממון" הקיים, על מנת למנוע סכסוכים עתידיים בין בני הזוג ולהגן על הירושה או המתנה המתקבלת.

לחצו כאן לקבלת ייעוץ משפטי אישי

קרא עוד
שייך לנושא:   הסכמי ממון   
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (6) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 6 reviews


קראו את ההמלצות עלינו:
"מסתבר שהליך גירושים לא חייב להיות מלא בסערות נפשיות ובדרמה. תודה לצוות עורכי הדין #1 בישראל, שעזור לי ולגרוש להגיע להסכם שמקובל על שנינו, בלי תביעות ובלי הוצאות מיותרות. אתם עשר"
קרן ב. אפריל 2023
"המאבק מול הגרוש היה ארוך, מפרך ועוד בתקופת הקורונה, אבל בזכותכם הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2022
"תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחתם אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרתם לי להתמודד בהצלחה ובכבוד, בלי הליכים מיותרים ובלי לבזבז זמן"
רות ק. מרץ 2023
"הגענו למשרדכם בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה משפחתית ותיקה ומוכרת. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתם של עורכי הדין במשרד יישבנו את ההדורים בדרך של כבוד הדדי ועל כך תודותינו"
אבירם פ. מאי 2023
"רציתי להגיד תודה לצוות המשרד הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה, שירות אישי, מקצועי ובמחיר הוגן!"
יואל ד. אפריל 2023
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא היתה החלטה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין סוער, שממש לא מתאים לאופי שלי. בזכות המקצועיות והניסיון שלכם, החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם גירושין חתום, שקיבל תוקף של פסק דין"
כלנית מ. אפריל 2023
"מגיעה לכם תודה מיוחדת, לאחר שהבאתם לפתרון סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
אבנר ר. ינואר 2023
"צריך לפרגן ולהגיד תודה גדולה לצוות המשרד, שליווה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. התנהלתם בצורה מעוררת כבוד, במקצועיות רבה ותוך מתן תשומת לב לפרטים הקטנים. היחס האישי שקיבלתי בתקופה הקשה בחיי עזר לי להגיע למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. נובמבר 2022
"תודה על ליווי משפטי בהליך הפרידה שלי מבן זוגי, כולל חלוקת רכוש ומשמורת על הילד המשותף שלנו. השירות האישי מכל צוות המשרד, האוזן הקשבת, הכתף התומכת ובעיקר הידע המשפטי והמקצועיות - ראויים לציון. תודה ושוב תודה על הכל"
מיקי ט. מאי 2023

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
פורום גירושין ודיני משפחה
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 08:00 - 20:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון