אילו ראיות צריך לאסוף על בת /בן הזוג בהליכי הגירושין? מה מותר ומה אסור לעשות? איך אוספים ראיות ואיפה עובר הגבול שאסור לחצות אותו? אלה ועוד, הנן שאלות הנשאלות על ידי בני זוג מתגרשים, כמעט בכל הליך גירושין.
בסקירה המפורטת שלפניך נסביר מה בדיוק חשוב לעשות וממה חייבים להמנע, במסגרת איסוף ראיות קבילות, אותן ניתן וצריך יהיה להציג בפני הערכאה הגיונית שבפניה יתנהל הליך הגירושין שלך.
נדגיש כבר עתה כי כל הליך גירושין צריך להבחן לגופו ותמיד חשוב לפעול רק לפי עצה של עורך דין מומחה להליכי גירושין, אשר ינחה וינהל את הליך הגירושין ואיסוף הראיות הנדרשות - כך ניתן להבטיח שלא יהיו טעויות שעלולות לחבל ולפגוע באינטרסים שלך.
הכלל הידוע שקובע כי סוף מעשה במחשבה תחילה נכון להרבה מצבים בחיים. כלל זה מקבל משנה משמעות במסגרת הליכי הגירושין ופירוק הזוגיות והמשפחה.
אמנם, ישנם לא מעט מקרים בהם הליך הגירושין נפתח במפתיע ולדוגמא, עקב גילוי מעשה בגידה של אחד הצדדים, אשר נפל על הצד השני כרעם ביום בהיר, ומבלי שהוא כלל חשד בכך.
מאידך, ברוב המקרים הליך הגירושין מתרחש בשל קרע שנוצר בין הצדדים, אשר הלך והעמיק לאורך תקופה ארוכה עד שהפך לבתי ניתן עוד לאיחוי.
במקרה כזה, מומלץ מאד להיערך מבעוד מועד להליך הגירושין ולאסוף כמה שיותר ראיות לגיטימיות וחשובות, על מנת להוכיח את הטענות שבדעתך לטעון בבית הדין הרבני ו/או בבית המשפט לענייני משפחה.
את הראיות שיש להשיג ולאסוף ניתן לחלק באופן כללי לראיות במישור הגירושין ומתן הגט, ולראיות במישור הכלכלי.
הראיות במישור הגירושין נועדו להוכיח את עילת הגירושין. לפי ההלכה היהודית יכולות להיות עילות גירושין שונות ומגוונות.
לדוגמא: מעשה בגידה של הבעל או האשה, התנהגות אלימה של הבעל או האשה, בעל שממאן לקיים את חובתו לזון את אשתו והילדים למרות שהוא מסוגל לכך ועוד.
לכל עילת גירושין יש לאסוף את הראיות הרלוונטיות לצורך הוכחתה. לדוגמא, כאשר מדובר בעילת בגידה של אחד הצדדים, מומלץ לצד השני לאסוף ראיות אשר יכולות להוכיח טענה זו.
ראיות כאלו יכולות להיות חלופת תכתובת מייל והודעות SMS בין הצד הבוגד למי שעמו הוא בגד, פירוט שיחות טלפון, פירוט נסיעות לחו"ל, קבלות על מתנות, שכירת חדרי מלון, צימרים לפי שעה, הוצאות על מסעדות יוקרה, סרטי וידאו, מעקבים, דוחות חקירה ועוד.
במידת הצורך, ניתן וחשוב כמובן לשכור חוקר פרטי אשר ינהל מעקב אחר בן הזוג הבוגד, ויאסוף אף הוא ראיות שביכולתם להעיד על מעשה הבגידה שלו.
יש לקחת בחשבון שבמידה ומדובר בבגידה של האשה, אזי לפי ההלכה היא עלולה לאבד את זכותה לקבלת מזונות מהבעל, אם כי הדבר לא ישפיע חובותו של האב לשלם מזונות ילדים לפי חוק.
לעומת זאת, במידה ומדובר בבגידה של הבעל, בדרך כלל הדבר לא ישפיע עליו, אם כי לעיתים בית הדין הרבני יחייב אותו לשלם לאשה את דמי הכתובה ותוספתה.
כאשר מדובר במקרים של אלימות במשפחה, ניתן לנסות להקליט ואף לצלם מצבים בהם הצד הבעייתי מתנהג באלימות, בין מילולית-נפשית ובין פיזית.
במידה והאלימות הפיזית הצריכה טיפול רפואי, ניתן להציג מסמכים רפואיים שמתעדים את אותו הטיפול. במידה והוגשה תלונה במשטרה כלפי הצד האלים, או הוצא נגדו צו הרחקה, או התנהלו לגביו הליך משפטי כלשהו, מומלץ וחשוב מאד, כמובן, לסוף גם את כל המסמכים שמתעדים את ההליכים הללו.
הראיות במישור הכלכלי רלוונטיות לצורך תביעת חלוקת הרכוש המשותף ותביעת המזונות. לצורך תביעת חלוקת הרכוש המשותף, מומלץ לאסוף ראיות אשר מעידות על הנכסים המשותפים לשני הצדדים או על נכסים שנטענת לגביהם כוונת שיתוף.
ראיות אלו יכולות להתייחס לחשבונות בנק, לרבות חשבונות בנק נסתרים בחו"ל שלא דווחו לרשויות, נכסי מקרקעין, חסכונות באפיקים שונים, אחזקה בניירות ערך, פוליסות ביטוח חיים, אחזקה בחברות בארץ ובחו"ל, בין באופן ישיר ובין בעקיפין, באמצעות רישום נאמנויות, נכסי קריירה ומוניטין ועוד.
חשוב לאסוף כל מסמך רלוונטי: תדפיסי חשבונות בנק, הסכמי עבודה, תלושי משכורת, נסחי טאבו, רשיונות רכב וכל מסמך אחר המעיד על קיומה של זכות כלכלית.
חשוב גם לאסוף את המסמכים מבעוד מועד ובמידת הצורך לצלם מהם העתקים, וזאת במקרה שהצד השני ינסה להעלים את העותקים המקוריים, או ינסה להבריח נכסים.
כמו כן, כאשר הבעל חב בתשלום מזונות ילדים, יש לאסוף ראיות אשר מעידות על צרכי הילדים, הן לגבי צרכיהם החיוניים והן לגבי צרכים מדין צדקה, וזאת בהתאם לגיל הילדים וחובתו של הבעל לזון אותם לפי ההלכה.
כאשר הבעל חב בתשלום מזונות אישה, מומלץ לאשה לאסוף ראיות על רמת החיים שהייתה לה במהלך תקופת הנישואים, מאחר וגובה תשלומי המזונות נקבע בהתאם לרמת חיים זו, וזאת לפי הכלל עולה עמו ואינה יורדת.
לפיכך, ככל שרמת חייה של האשה היתה גבוהה יותר, כך גם יגדל סכום המזונות שייקבע. היקף החיוב במזונות אישה חל לא רק לגבי צרכיה הבסיסיים, כגון מזון, לבוש, וקורת גג, אלא גם על צרכיה הנוספים, כגון צרכי איפור, הוצאות לימודים, הוצאות רכב וכדומה.
מנגד, במידה והמדובר באישה שעובדת ומשכורתה מספיקה לכיסוי כל צרכיה, זכאי הבעל לטעון מעשה ידיה יהיו תחת מזונותיה. כלומר, משכורתה מספיקה לכיסוי צרכיה כך שהוא צריך להיות פטור מתשלום מזונותיה, ובמקרה כזה, יהיה על הבעל לאסוף אף הוא ראיות כדי להוכיח טענה זו.
בכל מקרה, חשוב ומומלץ להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתביעות גירושין, על מנת לדעת באילו ראיות כדאי להתמקד וכיצד ניתן להשיגן לפי החוק.
לאורך השנים נתקלנו בלא מעט מקרים שבהם בני זוג מתגרשים פעלו בצורה פזיזה, מתוך כעס ושלא בשיקול דעת, במסגרת איסוף ראיות כנגד בן או בת הזוג. פעולות במסגרתן נגרמת פגיעה בפרטיות, מתבצעות האזנות סתר ואו הטרדה עלולות לסבך את ההליכים ולהוביל לפתיחת הליך פלילי.
מעבר לכך, פעמים רבות ראיות שהושגו תוך הפרת חוק הגנת הפרטיות כלל לא יהיו קבילות בבית המשפט לענייני משפחה והן עלולות לשמש כנגדך כחרב פיפיות.
למרות הרצון לנצח במאבק הגירושין, אסור לפעול בפזיזות ואסור בכל מקרה לעשות טעויות הגובלות בפלילים. מכאן עולה הצורך להשאיר את מלאכת איסוף הראיות בידיו של עורך הדין שמייצג אותך בהליך הגירושין.
עורכי דין המנהלים תביעות גירושין לאורך שנים מכירים חוקרים פרטיים מקצועיים ומנוסים, שפועלים לאיסוף ראיות בדרכים חוקיות ולגיטימיות.
במקרים שבהם עורך הדין הוא שמפעיל את החוקר הפרטי ומנחה אותו לגבי איסוף הראיות הנדרשות, לרוב לא נגרמים נזקים ולא מתרחשות טעויות שעלולות לחבל ולפגוע באינטרס שלך לאורך הליכי הגירושין.
לחצו כאן לפניה וקבלת ייעוץ משפטי אישי!
קראו אודות משרד עורכי הדין המוביל בישראל ומתמחה בדיני משפחה וגירושין.
קרא/י עוד..בית הדין הרבני הבהיר ופירש את הקריטריונים הנדרשים לצורך אישור ההסכם
קרא/י עוד..מציאות החיים מוכיחה לנו בכל פעם כי רק עו"ד מעולה ינסח עבורך את ההסכם הראוי!
קרא/י עוד..בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני חייבים לאשר כל הסכם גירושין תקף!
קרא/י עוד..על בית המשפט ובית הדין הרבני חובה לוודא עם הצדדים לפני אישור הסכם גירושין!
קרא/י עוד..כיצד יפסוק בית המשפט בבואו לפרש הסכם גירושין חתום, שקיבל תוקף של פסק דין?
קרא/י עוד..על האם להעביר דירה לילדים לאחר מותה - האם תנאי זה תקף ואינו סותר את החוק?
קרא/י עוד..פסק דין חשוב של בית הדין הרבני, בתביעת גירושין בה ייצגנו את הבעל. פסק הדין המלא
קרא/י עוד..הכירו את האפשרות לבטל ולהפסיק את תשלום המזונות לאישה שהנה סרבנית גט...
קרא/י עוד..דיון בהחלטת בית הדין הרבני לכפות גט על אישה עקב התנהלותה הקיצונית בהליך...
קרא/י עוד..פסק דין נדיר, חשוב ומעניין של בית הדין הרבני חייב אישה לתת גט לבעלה העגון...
קרא/י עוד..כלים מעשיים שיעזרו לך לנסות ולהציל את חיי הנישואין ולמנוע פרידה וגירושין...
קרא/י עוד..בית הדין הרבני דחה תביעת אשה לחלקה בדירת ירושה ותשלום דמי כתובה...
קרא/י עוד..באילו מקרים האשה יכולה לתבוע תשלום של של דמי הכתובה? בית הדין הרבני הכריע...
קרא/י עוד..התחייבת לעבור בדיקה והפרת את ההתחייבות? זה יכול לעלות הרבה כסף...
קרא/י עוד..בית המשפט לענייני משפחה פסק בתביעת גירושין, בה הוכח כי הבעל בגד באשתו...
קרא/י עוד..בית הדין הרבני דחה טענות הבעל למעשה כיעור וכי האשה עוברת על הדת היהודית...
קרא/י עוד..בני זוג יהודים יכולים לבחור להתגרש בבית הדין הרבני ולפי העילות הקבועות בהלכה...
קרא/י עוד..בית הדין הרבני חייב את הבעל לתת לאשתו גט מיידי בעילת מאיסות!
קרא/י עוד..בית הדין הרבני חייב בעל אלים ומסוכן לתת גט מיידי בשל פיקוח נפש וסכנה אמיתית...
קרא/י עוד..בית הדין הרבני קבע כי עילת המיאוס משמשת כעילה עצמאית לתביעת הגירושין...
קרא/י עוד..למרות שההסכם קיבל תוקף של פסק דין, עדיין ניתן לפעול לצורך ביטולו בבית המשפט
קרא/י עוד..הגרוש תבע לבטל את הסכם הגירושין ובית המשפט לענייני משפחה דחה את תביעתו!
קרא/י עוד..יותר ויותר זוגות מוצאים את עצמם בפתיחת הליכי גירושין בשל משבר הקורונה...
קרא/י עוד..מה הם הגורמים שמובילים יותר ויותר זוגות דתיים לפירוק התא המשפחתי וגירושין?
קרא/י עוד..