בעידן המודרני אנו עדים ליותר ויותר זוגות שמתגרשים ובכל שנה שחולפת, אחוז הגירושין בישראל עולה.
נתון נוסף ומעניין קשור בגילאים של המתגרשים, אשר על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולים גם הם. נכון להיום, כשליש ממקרי הגירושין מתרחשים אצל זוגות מעל גיל 40.
לצד המגמה החדשה של גירושים מאוחרים, יש גם לא מעט גברים ובמיוחד נשים, שיודעים שהגיע הזמן להיפרד ולשחרר ובכל זאת נשארים.
על השאלה למה אנחנו חוששים להיפרד ונשארים בזוגיות גרועה ומתסכלת יש המון תשובות. נראה שכשמדובר בגירושים מאוחרים, אחרי זוגיות של 20 שנה ולעיתים יותר, הפחד משחק תפקיד משמעותי ומשפיע מאוד על ההחלטות.
הקושי לפרק את הנישואים ולצדו ההשלכות שנלוות לכמעט לכל הליך גירושין, גורמים לנו להסס.
מסקר שנערך לאחרונה עולה, שנשים מפחדות מגירושים מאוחרים ומרגישות שיש להן מה להפסיד, הרבה יותר מאשר גברים.
אותן נשים, ממשיכות לקיים את מערכת היחסים, למרות שהן לא מקבלות בתוכה וממנה את מה שהן רוצות וצריכות.
הזוגיות נמשכת אף על פי שכבר אין אהבה, שאין סקס, שיש בגידות ולפעמים אפילו כשהן סובלות ממערכת יחסים אלימה מילולית, כלכלית ו/או פיזית.
בסקירה שלפניך ננהל שיח פתוח וכנה בנוגע לגירושים מאוחרים ונדון בכל הסיבות שבגינן נשים כל כך מפחדות להתגרש בגילאים מבוגרים, בתקווה שגם את תצליחי להבין מה באמת מונע ממך לחתוך את הנישואים ותוכלי להתגבר על העכבות ולצאת לדרך חדשה, טובה ובריאה יותר.
נשים שרוצות להתגרש בגילאים מאוחרים, מתחלקות לרוב לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה כוללת בתוכה את אלו שבמשך שנים סבלו בתוך הקשר והרגישו שהן לא במקום הנכון, אך נשארו משום שטובת הילדים עמדה בראש סדר העדיפויות שלהן.
לעומתן, ישנן נשים שבגיל מאוחר, אחרי שהילדים גדלו וכבר עזבו את הבית, הבינו שהן חשות מיצוי בקשר ורוצות לרענן, לגוון ו"לראות עולם".
כך או כך, לא חשוב על אילו מן הקבוצות את נמנית, סביר להניח שהפחד שלך מגירושים בנקודה הזו של החיים, קשור גם לפחד לשנות ולשבור הרגלים. במשך תקופה ארוכה חיית עם אותו אדם, באותה מיטה, תחת קורת גג משותפת.
בזוגיות טובה יותר או פחות? זה בכלל לא משנה. העניין הוא, שבני אדם הם אנשים סתגלניים וגם אלו מבנינו שאוהבים להזיז את הגבינה מעת לעת ימינה ושמאלה, נאחזים בשגרה ובהרגלים כאוויר לנשימה.
אם אישה שרוצה להתגרש בגיל מאוחר תיתן תשובה כנה לשאלה "איך לא עשיתי את זה קודם?" רוב הסיכויים שאחת הסיבות המרכזיות תהיה - נאחזתי בהרגל. זאת מעבר כמובן לתשובה של "דאגתי מה יעלה בגורל הילדים, שהרי הם עוד היו קטנים".
כעבור עשר ועשרים שנה עם אותו בעל באותה זוגיות, את אולי לא מאושרת, אבל את חיה בוודאות. מה זה אומר? שאת יודעת עם מי את הולכת לישון ועם מי את מתעוררת, לטוב ולרע.
העובדה שאת יודעת מה יש לך ביד, יודעת למה לצפות ואיך עתיד להתנהל הריב הבא שלכם, גורמת לחלק מהנשים לוותר על גילויים חדשים ולהישאר עם אותה כביסה מלוכלכת, העיקר שזו תהיה הכביסה שהן מכירות.
זה נכון שלרוב כשאנו שומעים על גירושים מאוחרים, הילדים כבר גדולים ולא באמת זקוקים לאמא ואבא כדי להסתדר בעולם. אבל אם נדבר גלויות, גם ילדים גדולים מפנטזים על משפחה "שלמה" ומקווים להאמין שההורים שלהם ימשיכו לתפקד כמקשה אחת ויזדקנו זה עם זו.
יתרה מכך וניתן לומר, חשוב מכך, גם את עלולה לבחון את עצמך קודם כל כאמא ורק אחר כך כאישה. הראייה החד גונית הזו שלך את עצמך, משרתת אותך לרעה בכל הקשור בהחלטה לחתוך נישואים כושלים. זאת משום שנשים רבות רואות בפירוק התא המשפחתי כישלון אישי שלהן "למה אני לא הצלחתי לשמור על המשפחה מאוחדת?"
מיותר לציין, שבשלב הזה של חייך, אחרי שכבר עברת דבר או שניים, את צריכה לדעת שאין כל קשר בין פירוק הנישואים לבין כישלון בהיבט המשפחתי ובטח שאי אפשר להפיל את כל ה"אשמה" עלייך.
זכרי כי קשה מאוד לתחזק זוגיות מונוגמית בריאה ומאושרת במשך שנים עם אותו אדם, על אחת כמה אם לאורך הדרך התעוררו בקשר הזוגי מחלוקות וקשיים שלא דוברו וקיבלו מענה.
המחשבה שעדיף שההורים או אם הגירושין נעשים בגיל מאוחר אף יותר, סבא וסבתא, יישארו נשואים בכל מחיר, היא תלושה.
עם כל הכבוד לארוחות שישי משפחתיות ולחגים, אם את ובן הזוג שלך לא מסתדרים ואת מרגישה שאת נובלת בתוך הקשר, עדיף שכל אחד מכם יגיע בגפו לאירועים המדוברים, גם אם זה יהיה מוזר בהתחלה וגם אם זה ידרוש מיתר בני המשפחה קצת יותר בירוקרטיה ומאמצים.
סיבה שלישית שבגינה נשים נרתעות מגירושים מאוחרים, קשורה לפן הכלכלי. נשים שהיו רגילות להסתמך מבחינה כלכלית על בן זוגן ובמיוחד במקרים שבהם הבעל היה המפרנס היחיד והאישה שימשה כעקרת בית, מפחדות פחד מוות מעצמאות כלכלית.
עצמאות שיכולה מבחינתן להיות מתורגמת גם לאומללות כלכלית. מעבר לזה, ישנן מערכות יחסים שבהן האישה סובלת מאלימות כלכלית ואז, למרות שהיא חוות התעמרות כלכלית קשה, המחשבה על גירושין מתרחקת אף יותר.
נבהיר, שגם נשים חזקות, שמנהלות קריירה משגשגת ומרוויחות משכורת מכובדת, מפחדות מה יהיה מבחינה כלכלית, כיוון שחלוקת הרכוש עלולה להיות עסק מכוער מאוד.
אחרי שנים של חיים משותפים, בני הזוג צוברים רכוש והפחד מפני חלוקת הרכוש ומה יקרה אם חלילה הבעל יקבל את רוב הכסף ותישארי בלי גרוש, הוא לגיטימי ומובן.
עם זאת, חשוב להסביר, שאם יש לך חשש שמא את עומדת להפסיד את התחתונים, רצוי ואף הכרחי לשכור עורך דין גירושין מעולה, כדי שתזכי לקבל ייצוג משפטי מקצועי ותשיגי את הנתח הכספי שמגיע לך על פי חוק במסגרת הליך הגירושין.
מעבר לזה, יש נשים שמעולם לא התנהלו כלכלית לבד והן דואגות כיצד יצליחו לעשות את זה דווקא עכשיו.
בכל אופן, אל תתני לדאגות הכלכליות למנוע ממך גירושים וצאי מתוך נקודת הנחה שתכנון נכון ובניית אסטרטגיה לגירושים, יעזרו לך לצלוח את המשוכה, גם ברמה הפיננסית.
זה אולי יהיה לא קל בהתחלה, אבל זכרי, הרבה נשים עשו את זה והן חיות בסדר גמור, משמע, זה אפשרי.
קראי: על מה אמהות חושבות לפני גירושין?
מעטים האנשים שמעדיפים לחיות לבד ובוודאי לא כשמדובר על להזדקן לבד. לכן, אישה ששוקלת להתגרש בגיל מאוחר, לא יכולה שלא לחשוב על מה יהיה ההמשך ואיך היא תצליח להכיר בן זוג חדש.
המחשבה על להתחיל מחדש אחרי פרידה וגירושים יכולה להיות מבעיתה עבור נשים בגילאים מאוחרים ובצדק.
דייטים דורשים מאיתנו הרבה אנרגיות, בכל שלב בחיים ובמיוחד כשאנחנו כבר לא בשיא, או לפחות לא בשיא כפי שהחברה ובראשה הבניות המציאות ואידיאל היופי, מצפה מאיתנו להיות.
אישה ש"חוזרת לשוק" בגיל 40 או 50 פלוס, אחרי שחיה שנים עם אותו גבר, סוחבת איתה הרבה טראומות מהקשר ויש לה הבנות מאוד ברורות בנוגע למה היא רוצה ומה לא, מה שהופך אותה לבררנית יותר ומקשה על התהליך של מציאת זוגיות חדשה.
מלבד טראומות ובררנות, יש עניין נוסף שקשור לאופן שבו האישה תופסת את עצמה. אם בשנות ה-20 שלך הרגשת יפיפייה, אטרקטיבית ומושכת, יכול מאוד להיות שעכשיו, אחרי שכבר עברת לידה או כמה, שהעור שלך לא מתוח כמו פעם והחזה לא עומד בדיוק בזווית שהיית מקווה, הביטחון העצמי לא בשמיים, בלשון המעטה.
התבוננות שיפוטית וכועסת על האישה שניבטת מולך במראה, עשויה להביא אותך לכדי בחירה מוטעית, להישאר בקשר רק כי את מפחדת שכעת לא תצליחי למצוא בן זוג חדש.
במעמד זה זו הזדמנות מצוינת לומר שלא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שההתבגרות, לפחות החיצונית, היא בלתי נמנעת והכי חשוב שאת תאהבי את עצמך ותרגישי שהנפש שלך שלמה בתוך הגוף.
אישה שאוהבת את עצמה, לא משנה אם יש לה קמט אחד יותר או פחות, היא בהכרח אישה שיותר גברים (ובכלל אנשים) רוצים להיות בחברתה.
לכן, שימי בצד את הפחד שמא לא תמצאי חן ואל תתני לחשש מגורלך הזוגי, למנוע ממך לעשות את הצעד הנכון ולשחרר את עצמך מתוך הנישואים, שכנראה מזמן היו צריכים להגיע לקיצם.
לפחד ממציאת בן זוג חדש, נלווה איום נוסף, עמוק יותר והוא הפחד להישאר לבד אחרי הגירושים ובמיוחד בהמשך.
מצער להודות בכך, אבל לגברים מבוגרים קל יותר למצוא זוגיות חדשה מאשר לנשים. כפי שכבר הזכרנו לעיל, ההבניות החברתיות ואידיאל היופי המעוות, הופך נשים בגילאים מאוחרים לנחשקות פחות.
גברים בגילן מעדיפים לתפוס "פרגית" צעירה וכך נדחקות לשוליים הרבה אפשרויות רומנטיות עבור אותן נשים.
אלו שיודו בכך בקול רם וגם אלו שלא - כולם מפחדים להישאר לבד, לאו דווקא במובן הרומנטי. המשפט לא טוב היות האדם לבדו כל כך שגור בשיח שלנו ובמיוחד בחברה הישראלית, עד שאנחנו שוכחים לשאול את עצמנו, מה כל כך מפחיד בלבד?
אם את נשארת בנישואים שעושים לך רע, רק כי את מעדיפה להיות בזוג ולא לבד, הגיע הזמן שתעשי בדק בית ותבררי, האמנם החברה של עצמך עד כדי כך גרועה ובלתי נסבלת, שאת מעדיפה להמשיך את שארית חייך עם בעל שלא עושה אותך מאושרת.
האם באמת עדיף להישאר עם אחד שאת לא אוהבת ושלא אוהב אותך, העיקר לא להישאר לבד? רק את יודעת את התשובה.
קראי עוד בנושא: למה אנחנו כל כך פוחדים מהפרידה?
יותר ויותר זוגות מוצאים את עצמם בפתיחת הליכי גירושין בשל משבר הקורונה...
קרא/י עוד..מה הם הגורמים שמובילים יותר ויותר זוגות דתיים לפירוק התא המשפחתי וגירושין?
קרא/י עוד..טיפים ועצות של עורכי דין מנוסים, שאולי יעזרו גם לכם למנוע את הגירושים...
קרא/י עוד..בכל שנה יותר ויותר זוגות מחליטים לפתוח בהליכי גירושין ולא בכדי! הכירו את הסיבות.
קרא/י עוד..ההחלטה באיזה ערכאה לבחור לצורך הליך הגירושין שלך חייבת להיות שקולה ומחושבת
קרא/י עוד..שלא תגיד/י שלא ידעת: גירושין בשיתוף פעולה חוסכים הרבה כסף ולא מעט זמן!
קרא/י עוד..כל מה שצריך לדעת על תכנון אסטרטגיה מנצחת להליך גירושין מהיר, יעיל ואפקטיבי..
קרא/י עוד..בכל הסכם גירושין חשוב שיופיעו סעיפים חשובים שחשוב לתת עליהם את הדעת...
קרא/י עוד..הכירי את הכלים היעילים להתמודדות מול סרבנות גט ועגינות נכון לשנת 2020...
קרא/י עוד..מהן הדרכים להתרת עגינות ולמה לנשים יותר קשה מבחינה הלכתית מאשר לגברים.
קרא/י עוד..מה עושים כשהבעל או האישה מסרבים לתת גט ולמעשה אינם רוצים להתגרש?
קרא/י עוד..רגע לפני שתעשי את הצעד הגדול, הכירי את הזכויות שלך לפני ובמהלך הגירושים...
קרא/י עוד..אם החלטת להתגרש ישנם לפחות 10 דברים שאסור לך לעשות לאורך ההליכים...
קרא/י עוד..כך מתייחס החוק להצגת ראיות שהושגו תוך הפרת החוק להגנת הפרטיות..
קרא/י עוד..הכירו את הדרך הנכונה לשתף את הילדים בעובדה שאמא ואבא מתגרשים...
קרא/י עוד..שנים לאחר חתימת ההסכם, בימ"ש הורה על אכיפתו לפי דוקטרינת הביצוע בקירוב...
קרא/י עוד..הכירו את השותפות במשרד גוטמן צברי: עורכת הדין גלית צברי כאן לשירותך...
קרא/י עוד..הכירו את השותפות במשרד גוטמן צברי: עורכת הדין גיטי גוטמן כאן לשירותך...
קרא/י עוד..הדרך להליך גירושין מהיר ומכובד מתחילה בבחירת עורך דין מעולה ומנוסה שייצג אותך
קרא/י עוד..למרות הפחד הברור, יש מקרים שבהם הזגויות פשוט לא עובדת ואת צריכה לשחרר.
קרא/י עוד..רגע לפני שמקבלים החלטה סופית להתגרש, כדאי לפנות ליועץ זוגי מנוסה ומקצועי...
קרא/י עוד..בית הדין הרבני חייב בעל אלים ומסוכן לתת גט מיידי בשל פיקוח נפש וסכנה אמיתית...
קרא/י עוד..האם על הבעל לשלם סכום כתובה גבוה במיוחד במקרה של גירושין ובכל מקרה?
קרא/י עוד..דמי הכתובה נשללו מאשה שהסתירה מידע לגבי בעיות נפשיות בעת השידוך...
קרא/י עוד..למרות שההסכם קיבל תוקף של פסק דין, עדיין ניתן לפעול לצורך ביטולו בבית המשפט
קרא/י עוד..