×
רוצה להיפגש עם עורך דין מבלי לצאת מהבית?
לאור המצב בישראל ועל מנת לאפשר לך להמשיך ולקבל שירות משפטי מעולה, תוך שמירה על בריאותך ועל בריאות הציבור, משרד גוטמן צברי מפעיל שירות דיגיטלי אישי ומתקדם.
מהיום ניתן לנהל פגישת וידיאו עם עורך דין ממשרדנו, להתייעץ ולקבל תשובות - מבלי לצאת מהבית!
לקבלת מידע נוסף ותיאום פגישת וידאו פני/ה אלינו:
שלח פרטים
הכירו את הדרך החוקית להגשת תביעה להגדלת תשלום המזונות לאישה ולילדים...
תביעה להגדלת מזונות - התנאים לקבלת תביעה והגדלת דמי מזונות
לוגו דיני משפחה בכבוד הדדי
עורך דין לשירותך בטלפון: 072-3360526

חיפוש ייעוץ משפטי מהיר
הגיע הזמן לדון בתשלומי המזונות ואנחנו כאן בשביל לדאוג לך: פנו אלינו
ייעוץ משפטי בנושא מזונות
הגיע הזמן לדון בתשלומי המזונות ואנחנו כאן בשביל לדאוג לך: פנו אלינו

תביעה להגדלת מזונות - אימתי?

      25/10/2020 14:41

בארץ קיימים שני סוגי מזונות: מזונות ילדים ומזונות האישה. כל אדם שנמצא בהליך גירושין מגיע בשלב כלשהו לשאלת גובה תשלום המזונות. לאחר חתימת הסכם הגירושין או לאחר פסק דין בנושא, לעיתים עולה צורך להגדיל את תשלומי המזונות כפי שנקבעו מסיבות שונות ומגוונות.

תשלום מזונות הילדים נועד לממן את השתתפות אחד מבני הזוג, בדרך כלל הבעל, במימון הוצאות הילדים שנמצאים אצל בן הזוג השני ולעתים גם לממן את השתתפותו של הבעל בהוצאות האישה עצמה.

מזונות ילדים ומזונות האישה נקבעים בהתאם לדין האישי החל עליהם. כך לדוגמא, כאשר מדובר ביהודים אזי המזונות יפסקו בהתאם להלכה היהודית.

סכומי המזונות נקבעים בהתאם למצבם הכלכלי של כל אחד מבני הזוג וכן בהתאם לצרכים ולרמת החיים של הילדים או האישה בתקופת הנישואים.

סכומי המזונות יכולים להיקבע במסגרת פסק דין שיינתן בתביעת מזונות, או במסגרת הסכם גירושין שאושר כדין על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

ברם, בכל מקרה אין המדובר בסכום מזונות סופי וחלוט. שכן סכום המזונות המקורי נקבע בהתאם לנסיבות מצבם הכלכלי של כל אחד מבני הזוג וצרכיהם של הילדים והאישה. לפיכך, ניתן לעתור לשינוי סכום המזונות בכל מקרה שחל שינוי נסיבות מהותי אשר מצדיק את שינוי סכום המזונות.

סעיף 13(א) לחוק לתיקון דיני משפחה (מזונות), התשי"ט-1959, קובע כי בית המשפט רשאי לשנות את אשר נקבע בהסכם, בוויתור ובפסק דין, אם ראה לעשות כן על סמך נסיבות שנועדו למבקש או שנשתנו אחרי ההסכם, הוויתור או פסק הדין.

בשורה ארוכה של פסקי דין נקבע כי פסק מזונות אינו יוצר מחסום סופי מפני חידוש ההתדיינות, וניתן לחזור ולפנות לבית המשפט בקשר לנושא המזונות, בכפוף להוכחת התנאי כי חל שינוי מהותי בנסיבות המצדיק את שינוי הקביעה המקורית. את המושג "שינוי נסיבות" בהקשר זה נהוג לפרש באורח דווקני.

שאם לא כן עלול להיות מופר האיזון בין המגמה להביא לסופיות הדיון לבין הצורך להתאים את גובה המזונות לצרכי החיים ולמצבי החיים משתנים, בין של צד הזכאי להם ובין של צד החייב בהן.

כך נקבע, למשל, בהליך מ"א 410/94 (י-ם) הלוי נ' הלוי, ובהליך ע"א 363/81 פייגה נ' פייגה וכן בהליך תמ"א 957/93 פלונית נ' אלמוני.

בהתאם, ניתן גם לעתור ולהגיש תביעה להגדלת סכום המזונות בכל מקרה שקרה שינוי נסיבות מהותי אשר מצדיק זאת.

פסיקה עדכנית: שיפור במצב הכלכלי של הגרוש מהווה שינוי נסיבות מהותי אך לא סיבה אוטומטית להגדלת מזונות

הליך התביעה להגדלת סכום המזונות

אישה או ילדים אשר מעוניינים להגדיל את סכום המזונות שנפסק להם, צריכים להגיש תביעה להגדלת סכום המזונות בפני בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, אשר במסגרתו נקבע סכום מזונות המקורי.

הכללים לגבי תביעה להגדלת סכום מזונות זהים לכללים לגבי תביעה להפחתת סכום מזונות. בשתי התביעות יש להוכיח קיומם של שלושה תנאים מצטברים.

האחד, כי נגרם שינוי מהותי בנסיבות אשר בגינו לא יהיה זה צודק להשאיר את פסק הדין על כנו. השני, כי הצדדים השאירו פתח במפורש או מכללא לשינוי בנסיבות. והשלישי, כי התובע פועל בתום לב ומגיש את תביעתו בניקיון ידיים.

השינוי בנסיבות צריך להיות שינוי מהותי בלבד, להבדיל משינוי של מה בכך. המדובר בשינוי במצב השורר היום לעומת הנסיבות שהיו קיימות בעת מתן פסק הדין שמבקש התובע לתקן.

יש להוכיח כי המדובר בשינוי משמעותי, מתמשך ובלתי צפוי. כלומר, שהמדובר בשינוי שלא ניתן היה לצפותו בעת מתן פסק הדין. כך נקבע ע"י ביהמ"ש העליון במסגרת הליך ע"א 363/81 פייגה נ' פייגה. כמו כן יש להוכיח את השינוי המהותי יש באמצעות ראיות מוצקות וכבדות משקל.

קראו בהרחבה: הפחתת מזונות ילדים הפחתת מזונות אישה

השינוי צריך לרדת לשורשו של אחד מהמרכיבים הבאים: עצם החיוב במזונות, סכום החיוב, צרכי הילד, יכולת הבעל, יכולת האם ורכושו של הילד.

הנטל להוכחת שינוי הנסיבות המהותי המצדיק את שינוי סכום המזונות ולרבות הגדלתו, מוטל על בעל הדין הטוען זאת. כך נקבע בהליך ע"א 1880/94 קטן נ' קטן ובשורה של פסקי דין נוספים שעסקו בנושא.

דוגמא לשינוי מהותי בנסיבות אשר יצדיק הגדלת סכום מזונות האישה או הילדים הינה כאשר אירע שינוי קיצוני לרעה במצב הכנסותיה של האישה, או שינוי קיצוני לטובה במצב הכנסותיו של הבעל.

דוגמא נוספת הינה כאשר אירע שינוי מהותי במצב בריאותה של האישה אשר פוגע בכושר השתכרותה, ולעיתים אף מגדיל את הוצאותיה הרפואיות.

לגבי הגדלת מזונות ילדים, נקבע כי ככל שמזונות הילדים שנפסקו רחוקים מהסכום המינימלי עבור כל ילד, אשר כיום עומד על כ-1,300 ₪ לא כולל הוצאות מדור, חינוך, הוצאות חריגות והוצאות מדין צדקה, כך גם יטה בית המשפט להגדיל את סכום המזונות.

יובהר כי העובדה שהילדים גדלו אינה מהווה שינוי נסיבות מהותי לצורך הגדלת סכום המזונות שלהם. שכן ברור כי בית המשפט צפה זאת בעת מתן פסק הדין למזונות, ומאליו הוא צפה צרכיהם משתנים בהתאם.

מצד שני, כאשר ישנו שינוי מהותי במצב הבריאותי או הנפשי של אחד הילדים או שינוי במצבו הנפשי, אזי ניתן לומר כי המדובר בשינוי נסיבות שהינו בלתי צפוי, שיכול להצדיק את הגדלת סכום המזונות.

דוגמא נוספת הינה במקרה וסכום המזונות לא כלל תשלום עבור מדור אלא שלאחר מכן נוצר גם צורך לממן הוצאות עבור רכיב זה.

קראו בהרחבה: כיצד נקבעת הכנסת ההורים לצורך קביעת מזונות?

קרא עוד
שייך לנושא:   מזונות   
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (4) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 4 reviews


קראו את ההמלצות עלינו:
"מסתבר שהליך גירושים לא חייב להיות מלא בסערות נפשיות ובדרמה. תודה לצוות עורכי הדין #1 בישראל, שעזור לי ולגרוש להגיע להסכם שמקובל על שנינו, בלי תביעות ובלי הוצאות מיותרות. אתם עשר"
קרן ב. אפריל 2023
"המאבק מול הגרוש היה ארוך, מפרך ועוד בתקופת הקורונה, אבל בזכותכם הגעתי לסוף המיוחל, להסכם גירושין מעולה מבחינתי והכי חשוב: לשקט נפשי ולהתחלה חדשה עבורי ועבור הילדים האהובים שלי. חשוב לי להגיד תודה על הכל!"
ליאת ח. דצמבר 2022
"תודה על שירות משפטי מעולה ויחס חם לאורך הליך הגירושין הלא שגרתי שלי. נשלחתם אליי כמו גלגל הצלה ברגע של משבר גדול בחיים המשפחתיים והאישיים שלי ושל הילדים ועזרתם לי להתמודד בהצלחה ובכבוד, בלי הליכים מיותרים ובלי לבזבז זמן"
רות ק. מרץ 2023
"הגענו למשרדכם בגלל סכסוך משפחתי בין 3 אחים שמנהלים חברה משפחתית ותיקה ומוכרת. נראה היה שאנחנו על סף פיצוץ ותביעות משפטיות שיובילו לקרע גדול במשפחה. בזכות הליך הגישור ובזכות חוכמתם של עורכי הדין במשרד יישבנו את ההדורים בדרך של כבוד הדדי ועל כך תודותינו"
אבירם פ. מאי 2023
"רציתי להגיד תודה לצוות המשרד הנפלא, לאחר שייצגו אותי ואת אחותי במאבק על צוואתו של אבינו המנוח מול הידועה בציבור, שניסתה להשתלט על רכושו של אבינו המנוח. זכינו לייצוג משפטי מעולה, שירות אישי, מקצועי ובמחיר הוגן!"
יואל ד. אפריל 2023
"ההחלטה להתגרש מבעלי אחרי 14 שנות נישואים לא היתה החלטה החלטה קלה ובעיקר פחדתי מהליך גירושין סוער, שממש לא מתאים לאופי שלי. בזכות המקצועיות והניסיון שלכם, החלטנו על הליך גישור שהסתיים תוך חודשיים וחצי בהסכם גירושין חתום, שקיבל תוקף של פסק דין"
כלנית מ. אפריל 2023
"מגיעה לכם תודה מיוחדת, לאחר שהבאתם לפתרון סכסוך משפחתי על ירושת אבינו המנוח, למרות חילוקי דעות שאיימו לפרק את המשפחה ולמרות הקשיים והמהמורות שהיו בדרכנו. אחרי 4 וחצי חודשים נושא הירושה הוסדר על הצד הטוב יותר"
אבנר ר. ינואר 2023
"צריך לפרגן ולהגיד תודה גדולה לצוות המשרד, שליווה אותי בתהליך הגירושין המורכב שעברתי ובפירוק העסק המשפחתי. התנהלתם בצורה מעוררת כבוד, במקצועיות רבה ותוך מתן תשומת לב לפרטים הקטנים. היחס האישי שקיבלתי בתקופה הקשה בחיי עזר לי להגיע למחוזות של שקט נפשי"
לילי ס. נובמבר 2022
"תודה על ליווי משפטי בהליך הפרידה שלי מבן זוגי, כולל חלוקת רכוש ומשמורת על הילד המשותף שלנו. השירות האישי מכל צוות המשרד, האוזן הקשבת, הכתף התומכת ובעיקר הידע המשפטי והמקצועיות - ראויים לציון. תודה ושוב תודה על הכל"
מיקי ט. מאי 2023

לשיחת ייעוץ אישית בכל ענייני המשפחה מלא/י פרטיך:
הכתבות הכי פופולאריות בנושא:

הכנסו לפורום שלנו וקבלו תשובות לכל השאלות!
פורום גירושין ודיני משפחה
רוצה לקבל מענה מהיר ולהתייעץ עם עו"ד בענייני משפחה? יש לך שאלה או בעיה המצריכה התייחסות משפטית דחופה? הפורום המשפטי שלנו מנוהל על ידי עורכי דין בעלי ניסיון רב בדיני המשפחה ובהליכי גירושין ומאפשר לכל גולש/ת להכנס, לשאול, להתייעץ ולקבל מענה מהיר בכל ענייני המשפחה שמטרידים אותך. לחצו כאן לכניסה לפורום
רוצה לשמוע חוות דעת של עו"ד מנוסה? פנה/י אלינו:
072-3360526
info@good-divorce.co.il

שעות פעילות: 08:00 - 20:00

דרך מנחם בגין 132 תל אביב

עורך דין גירושין כל הזכויות שמורות © האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי | מפת האתר | תקנון